Αιματηρή καταστολή απεργίας με 36 νεκρούς στη Ν. Αφρική

Αιματηρή καταστολή απεργίας με 36 νεκρούς στη Ν. Αφρική

Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον οπλισμένων απεργών μεταλλωρύχων στο ορυχείο λευκόχρυσου Λονμίν της Μαρικάνα

Αιματηρή καταστολή απεργίας με 36 νεκρούς στη Ν. Αφρική
Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον οπλισμένων απεργών μεταλλωρύχων στο ορυχείο λευκόχρυσου Λονμίν της Μαρικάνα, στην βορειο-δυτική Νότια Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του συνδικάτου των μεταλλωρύχων NUM.

"Ο αριθμός που έχουμε για χθες είναι 36 νεκροί", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NUM Φρανς Μπαλένι σε ραδιοφωνικό σταθμό. Νωρίτερα, ο υπουργός Αστυνομίας είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τις συγκρούσεις είναι τουλάχιστον 30.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα τόνισε πως οι υπεύθυνοι αυτής της "παράλογης βίας" θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κλείσιμο
"Πιστεύουμε πως στην δημοκρατική τάξη που επικρατεί στη χώρα μας υπάρχει χώρος για να επιλύονται μέσω διαλόγου οι διαφορές, χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι ή να ξεσπά βία", τόνισε ο Ζούμα.

"Είμαστε συγκλονισμένοι και ανήσυχοι από αυτή την παράλογη βία", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς το απόγευμα της Πέμπτης. Οι απεργοί αρνήθηκαν να διαλυθούν αφού απέρριψαν τελεσίγραφο της διεύθυνσης του ορυχείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλιώς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι δυνάμεις της τάξης δεν είχαν άλλη επιλογή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης