Συνετρίβη υπουργικό αεροσκάφος στο Σουδάν με 31 νεκρούς

Συνετρίβη υπουργικό αεροσκάφος στο Σουδάν με 31 νεκρούς

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης...

Συνετρίβη υπουργικό αεροσκάφος στο Σουδάν με 31 νεκρούς
Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε μια επίσημη αντιπροσωπεία της σουδανικής κυβέρνησης στο Νότιο Κορντοφάν, όπου επρόκειτο να γιορτάσουν το Αΐντ ελ-Φιτρ, το τέλος του Ραμαζανιού.

"Όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Σουδάν, Αμπντελχαφίζ Αμπντελραχίμ.

Το αεροπλάνο επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ταλόντι, όταν "ακούστηκε μια έκρηξη και διαλύθηκε", πρόσθεσε.

Ο Αμπντελραχίμ δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει πόσοι και ποιοι υπουργοί της σουδανικής κυβέρνησης επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε νωρίτερα ότι στην αντιπροσωπεία μετείχε ο υπουργός Καθοδήγησης και Παραγωγικών Πόρων Χαλίλ Αμπντάλα. Σύμφωνα ωστόσο με το Αλ Τζαζίρα οι υπουργοί ήταν δύο και συνοδεύονταν από δημοσιογράφους και σωματοφύλακες.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Σουδάν λόγω του γερασμένου στόλου που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τους έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς ευρωπαϊκά αεροδρόμια γιατί τα αεροσκάφη τους δεν πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας των αερομεταφορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης