Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο συνεδριάζει παρά τη διάλυσή του

Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο συνεδριάζει παρά τη διάλυσή του

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάαντ αλ Κατάτνι, ο οποίος προέρχεται όπως ο Μόρσι από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους,άνοιξε τη συνεδρίαση με μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση

Ολυμπιακός: Γερό... πρέσινγκ για Αντριάνο!
Αίγυπτος: Το κοινοβούλιο συνεδριάζει παρά τη διάλυσή του
Το κοινοβούλιο της Αιγύπτου, στο οποίο κυριαρχούν οι ισλαμιστές, συνεδριάζει και πάλι σήμερα, σε μια ανοικτή πρόκληση προς τους στρατηγούς, οι οποίοι προχώρησαν στη διάλυσή του τον περασμένο μήνα έπειτα από σχετική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Δύο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αιγύπτου δήλωσε ότι ο νόμος για τις κοινοβουλευτικές εκλογές δεν συμβαδίζει με το Θεμελιώδη νόμο της χώρας. Αμέσως μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων διέλυσε το Κοινοβούλιο, στο οποίο πλειοψηφούσαν οι ισλαμιστές.

Η σημερινή συνεδρίαση δημιουργεί ένταση με τους στρατιωτικούς μόλις 10 ημέρες αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Μοχάμεντ Μόρσι. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάαντ αλ Κατάτνι, ο οποίος προέρχεται όπως ο Μόρσι από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο, άνοιξε τη συνεδρίαση με μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

"Αυτό που συζητούμε σήμερα είναι ο μηχανισμός εφαρμογής" της απόφασης του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου που ζητάει τη διάλυση του κοινοβουλίου, δήλωσε ο Κατάτνι υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνουν σεβαστοί ο νόμος και η δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης