Κατά στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Κατά στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στο καθεστώς του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-'Ασαντ...

Κατά στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, ξεκαθάρισε πως είναι κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στο καθεστώς του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

Κλείσιμο
"Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί, όπως έχει επισημάνει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, γιατί η πιθανότητα μιας έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης θα κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους αθώους πολίτες", είπε ο Πανέτα μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Το υπουργείο αναθεωρεί τα σχέδιά του εξετάζοντας διάφορα πιθανά σενάρια, όπως είναι η συνήθης πρακτική, όμως βασικός στόχος είναι να πιεστεί ο 'Ασαντ με άλλους τρόπους, πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον προμηθεύει τη συριακή αντιπολίτευση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά είδη άλλα μέχρι στιγμής δεν συμφωνεί να παράσχει όπλα στους εξεγερμένους.

Ο Πανέτα σημείωσε ότι η κρίση στη Συρία δεν μπορεί να τερματιστεί με μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ ή από κάποια άλλη χώρα αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένη, διεθνή προσπάθεια.

"Δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση. Θα ήθελα να υπήρχε, όμως δεν υπάρχει", κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης