Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΗΠΑ - Πακιστάν

Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΗΠΑ - Πακιστάν

Ο Ομπάμα κάλεσε το πακιστανικό κοινοβούλιο να σεβαστεί τις αμερικανικές ανάγκες για ασφάλεια

Επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΗΠΑ - Πακιστάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια στη Σεούλ, είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πακιστάν, Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι. Κάλεσε το πακιστανικό κοινοβούλιο να σεβαστεί τις αμερικανικές ανάγκες για ασφάλεια, ενώ μίλησε περί επαναπροσδιορισμού των σχέσεων των δύο χωρών.

Κλείσιμο
«Η προσέγγιση πρέπει να είναι ισορροπημένη και να σέβεται την κυριαρχία του Πακιστάν, αλλά και τις δικές μας ανησυχίες σε σχέση με την εθνική μας ασφάλεια και την ανάγκη μας να πατάξουμε την τρομοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος για την απόφαση να επανεξετάσει το κοινοβούλιο τη μορφή των σχέσεων μας. Υπήρξαν στιγμές, για να είμαστε ειλικρινείς, τους τελευταίους μήνες που σημειώθηκαν εντάσεις στις σχέσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα του Αφγανιστάν λέγοντας πως «έχουμε και οι δύο συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές Αφγανιστάν και για την σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής». Η συνεργασία του Πακιστάν θεωρείται σημαντική για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν την σταθερότητα του Αφγανιστάν πριν από την αποχώρηση των περισσότερων ξένων δυνάμεων από τη χώρα το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση Ομπάμα-Γκιλάνι, είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης