Στήριξη των Ελλήνων και από τους Αυστριακούς

Στήριξη των Ελλήνων και από τους Αυστριακούς

Την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες και την οργή τους «για την επιδιωκόμενη φτωχοποίηση και λεηλασία του ελληνικού λαού» εξέφρασαν δεκάδες διαδηλωτές στην Αυστρία...

Στήριξη των Ελλήνων και από τους Αυστριακούς
Την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες και την οργή τους «για την επιδιωκόμενη φτωχοποίηση και λεηλασία του ελληνικού λαού» εξέφρασαν δεκάδες διαδηλωτές στην Αυστρία, όπου  παρά το τσουχτερό κρύο, συγκεντρώθηκαν, μπροστά στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο κέντρο της Βιέννης.

Οι συμμετέχοντες  στο συλλαλητήριο, επέδωσαν σε εκπρόσωπο  της ελληνικής πρεσβείας μακροσκελές  ψήφισμα, στο οποίο, με το γενικό σύνθημα  «Αλληλεγγύη στους Έλληνες», διατρανώνεται η αποφασιστικότητα για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών και διαβεβαιώνεται η αλληλεγγύη του 99% του πληθυσμού της Γερμανίας και της Αυστρίας στον ελληνικό λαό, τον οποίο εμψυχώνουν με δύναμη, αγάπη και αντοχή.

Στο ψήφισμα, καταγγέλλονται αφενός οι κυβερνήσεις, και αφετέρου, το προπαγανδιζόμενο από αυτές σύστημα της ανταγωνιστικότητας και της απεριόριστης ανάπτυξης.

Επιπλέον, στο  ψήφισμα ασκείται δριμεία κριτική  κατά των αντικοινωνικών επιδιώξεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που, στο παράδειγμα της Ελλάδας και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης και της κρίσης του ευρώ, «δεν ανταποκρίνονται κατά κανέναν τρόπο στις βασικές προϋποθέσεις μιας αλληλέγγυας συμβίωσης των λαών, ενώ στη βάση αντιδημοκρατικών αποφάσεων, υπονομεύεται η κυριαρχία του λαού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή νομιμοποίηση αυτών των αποφάσεων και μέτρων».
 

Κλείσιμο
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης