Πέντε νεκροί και 119 τραυματίες στο μακελειό στη Λιέγη

Πέντε νεκροί και 119 τραυματίες στο μακελειό στη Λιέγη

Ο 32χρονος δράστης, Νορντίν Αμράνι, εκτόξευσε χειροβομβίδες εναντίον ενός λεωφορείου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο κέντρο της πόλης-  Ένα μωρό 23 μηνών ανάμεσα στους νεκρούς

Πέντε νεκροί και 119 τραυματίες στο μακελειό στη Λιέγη
Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 119 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης με εκρηκτικά στο κέντρο της Λιέγης στο Βέλγιο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα βελγικά ΜΜΕ, εφτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εκτός από το φονιά, νεκροί είναι δυο έφηβοι 15 και 16 χρονών και μια ηλικιωμένη γυναίκα.  Ιατρικές πηγές από το Βέλγιο αναφέρουν πως ακόμη ένας άνδρας 20 ετών και ένα μωρό 23 μηνών βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους νεκρούς.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας αυτοκτόνησε, ονομάζεται Νορντίν Αμράνι, είναι 32 ετών, κάτοικος Λιέγης και πριν από τρία χρόνια είχε καταδικαστεί σε 58 μήνες φυλάκιση για κατοχή όπλων και διακίνηση κάνναβης.

Κλείσιμο
Το μεσημέρι, ο δράστης έσπειρε το πανικό στην «καρδιά» της Λιέγης όταν από την ταράτσα ενός αρτοποιείου, εκτόξευσε χειροβομβίδες προς ένα λεωφορείο που περνούσε από την πλατεία Saint-Lambert.

Ο δράστης φέρεται μάλιστα να βρήκε καταφύγιο στο δικαστικό μέγαρο της πόλης όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έκανε χρήση χειροβομβίδας και όπλου καλάσνικοφ μέσα στο χώρο του Μεγάρου προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για διαχείριση κρίσεων στο Βέλγιο, δήλωσε στο πρακτορείο Belga πως δεν συντρέχουν λόγοι ανάληψης έκτακτων μέτρων στη Λιέγη.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, όπου τα καταστήματα ήταν γεμάτα κόσμο που ψώνιζε.


 




 

Πηγή φωτογραφιών: Le Soir, La Libre, Twitter


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης