Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Steve Jobs

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Steve Jobs

Πώς αποχαιρέτησε τους δικούς του και ποιες ήταν οι τελευταίες του κουβέντες…

Οι συγκλονιστικές τελευταίες στιγμές του Steve Jobs
Ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του Steve Jobs ήταν η αδερφή του, Mona Simpson. Το κορίτσι με το οποίο δεν μεγάλωσαν μαζί, καθώς εκείνη έμεινε με τη βιολογική τους μητέρα, ενώ εκείνος υιοθετήθηκε, αλλά και το κορίτσι το οποίο ο ίδιος αναζήτησε, κατάφερε να βρει και έμειναν ενωμένοι, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Η συγγραφέας Mona αγάπησε τον Steve από την πρώτη στιγμή που τον είδε, το 1985. Ταίριαξαν απόλυτα μεταξύ τους (αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι η Mona δεν είχε ιδέα από υπολογιστές!) και επανασυνδέθηκαν ως κανονικά αδέρφια με βαθιά αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Ο Steve κάθε φορά που ανακάλυπτε έναν καλό «γαμπρό» στην εταιρεία του, την έπαιρνε τηλέφωνο και ήταν εκείνος που την παρέδωσε στον άντρα που τελικά η Mona παντρεύτηκε, κάτι που δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει για καμία από τις τρεις κόρες του.

Η Mona εμπνεύστηκε πολύ από τον τρόπο ζωής και το χαρακτήρα του αδερφού της και ήταν μία από τις πιο φανατικές θαυμάστριές του σε οτιδήποτε έκανε. Αυτό όμως που την ενέπνευσε ακόμα περισσότερο ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε την ασθένειά του και τον θάνατό του. Η ίδια στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του αδερφού της περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο τις τελευταίες του ώρες.

Ηταν Τρίτη πρωί όταν την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να σπεύσει στο σπίτι του στο Πάλο Αλτο, αλλά προσπάθησε και να την αποχαιρετήσει από το τηλέφωνο, σε περίπτωση που «έφευγε» πριν τον προλάβει. Τελικά έφτασε εγκαίρως και τον βρήκε δίπλα στη λατρεμένη του γυναίκα να κάνουν αστεία και να γελάνε.
Κλείσιμο

Όπως λέει η Mona: «Συνέχεια μας κοίταγε, ειδικά τα παιδιά του, σαν να μη χόρταινε! Το μεσημέρι ζήτησε να μιλήσει με τους συναδέλφους του στην Apple και μετά άρχισε να "πέφτει" πολύ. Η ανάσα του άλλαξε, βάρυνε και λίγο αργότερα θέλησε να μας αποχαιρετήσει. Εμένα μου ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη που θα έφευγε και δεν θα γερνάγαμε μαζί, όπως μου είχε υποσχεθεί».

Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι κατά 50% ο Steve Jobs δεν θα έβγαζε τη νύχτα, αλλά εκείνος τα κατάφερε. Όλοι γύρω του είχαν την αίσθηση ότι ήταν σα να σκαρφάλωνε, μέχρι που τελικά δεν άντεξε.

Πριν να ξεψυχήσει κοίταξε βαθιά τα παιδιά του, μετά τη γυναίκα του και μετά ψηλά λέγοντας τρεις φορές: «OH WOW. OH WOW. OH WOW (Ω γουάου)».

* Με πληροφορίες από τον επικήδειο λόγο της Mona Simpson που εκφωνήθηκε στην κηδεία του Steve Jobs και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης