Αγωνία για την ψηφοφορία στη Σλοβακία

Αγωνία για την ψηφοφορία στη Σλοβακία

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση δεν διαθέτει επαρκή αριθμό ψήφων για να επιτύχει την κύρωση της συμφωνίας για το EFSF

Αγωνία για την ψηφοφορία στη Σλοβακία
Το νεοφιλελεύθερο κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS), το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Σλοβακίας, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να απόσχει από την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), την οποία η πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντιτσόβα χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της, είπε ο βουλευτής του Μάρτιν Πόλιατσικ.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα διαθέτει επαρκή αριθμό ψήφων για να επιτύχει την κύρωση της συμφωνίας το απόγευμα σήμερα, ενώ το αποτέλεσμα της διαδικασίας ενδέχεται να σημάνει την πτώση της κυβέρνησης.

Εάν η κυβέρνηση πέσει, το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΤΧΣ μπορεί να εγκριθεί με νέα ψηφοφορία με τη βοήθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μία αρνητική ψήφος του σλοβακικού κοινοβουλίου θα παρέλυε τους μηχανισμούς χρηματοπιστωτικής στήριξης που αποφασίσθηκαν στις 21 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μπρατισλάβα διαθέτει 79 από τις 150 έδρες του σλοβακικού κοινοβουλίου και, κατά συνέπεια, δεν διαθέτει ικανή πλειοψηφία χωρίς της ψήφους του κινήματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη.
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης