Υπέρ της ένταξης της Γεωργίας στην Ευρώπη ο Σαρκοζί

Υπέρ της ένταξης της Γεωργίας στην Ευρώπη ο Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος, εκτίμησε την Παρασκευή, ότι η Γεωργία θα πρέπει «να είναι ελεύθερη να εκφράσει την φιλοδοξία της να ενταχθεί μια ημέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Υπέρ της ένταξης της Γεωργίας στην Ευρώπη ο Σαρκοζί
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, εκτίμησε την Παρασκευή, ότι η Γεωργία θα πρέπει «να είναι ελεύθερη να εκφράσει την φιλοδοξία της να ενταχθεί μια ημέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αρκετών χιλιάδων ανθρώπων στο Τμπιλίσι.

Ο κ. Σαρκοζί διευκρίνισε ότι «αυτή η συνεχιζόμενη προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται πρωτίστως από τις μεταρρυθμίσεις σας και την εμβάθυνση της δημοκρατίας σας».

«Όταν είμαι στην Τιφλίδα, αισθάνομαι ότι είμαι στην Ευρώπη, όχι αλλού», τόνισε.

Συνάμα, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει «τις απειλές και τους εκφοβισμούς» κατά της Γεωργίας, της οποίας δύο αποσχισθείσες περιοχές έχουν αναγνωριστεί από τη Μόσχα μετά τον πόλεμο τον Αύγουστο του 2008.

«Η Γαλλία θεωρεί τη Ρωσία φίλη της, ως ένα στρατηγικό εταίρο», υπογράμμισε ο Σαρκοζί, «αλλά για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη πρέπει να σταματήσουν οι απειλές, οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι απόπειρες αποσταθεροποίησης που είναι απολύτως απαράδεκτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης