Ονδούρα: Κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης - Δείτε φωτογραφίες

Ονδούρα: Κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης - Δείτε φωτογραφίες

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε παραλία και πάνω σε δύο πλεούμενα - Τα 2.835 πακέτα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα

MixCollage-23-Apr-2024-03-35-AM-7416
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση ποσότητας άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης την οποία εντόπισαν πάνω σε δυο μικρά πλεούμενα και σε παραλία στις ακτές της χώρας στην Καραϊβική, έκαναν γνωστό χθες Δευτέρα.

Αρχικά κατασχέθηκαν «2.760 πακέτα» με ναρκωτικά, βάρους ενός κιλού το καθένα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Σάντος Νολάσκο.



Κλείσιμο
Μέρος των ναρκωτικών βρέθηκε θαμμένο σε παραλία κι οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλες ποσότητες εκεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα ναρκωτικά, που μετά τις έρευνες έφτασαν τα 2.835 πακέτα, μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα και στο διαμέρισμα Γκράθιας α Ντίος, όπως αναφέρουν οι αρχές της Ονδούρας.



Την 24η Μαρτίου, κατασχέθηκε ποσότητα 1,3 τόνου και πλέον κοκαΐνης και συνελήφθησαν δέκα φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών στην Καραϊβική.

Από τα χρόνια του 1970, η Ονδούρα είναι τμήμα των οδών μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική όπου παράγεται προς τις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, η Σιομάρα Κάστρο, που ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2022, έχει υποσχεθεί να καταπολεμήσει τη διακίνηση.

Ο προκάτοχός της, ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, εκδόθηκε και προφυλακίστηκε στις ΗΠΑ λίγο καιρό αφού εγκατέλειψε την εξουσία. Την 8η Μαρτίου, σώμα ενόρκων ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης τον έκρινε ένοχο, στην κατάληξη ιστορικής δίκης, για τη διευκόλυνση της εισαγωγής 500 και πλέον τόνων κοκαΐνης στην αμερικανική επικράτεια από το 2004 ως το 2022. Η ποινή του πρόκειται να απαγγελθεί την 26η Ιουνίου. Αντιμετωπίζει ως και ισόβια κάθειρξη.




Ειδήσεις σήμερα:


Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές - Δείτε βίντεο

Στην κορυφή της Ευρώπης τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού: Νίκησαν τη Μίλαν 3-0 και έγραψαν ιστορία - Δείτε τα γκολ

Survivor 2024: Η δεύτερη υποψήφια και οι... άχρηστες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης