Ευρωεκλογές 2024: Πρώτη η γαλλική ακροδεξιά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις - Εκλογές στη Γαλλία ζητά η Λεπέν

Ευρωεκλογές 2024: Πρώτη η γαλλική ακροδεξιά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις - Εκλογές στη Γαλλία ζητά η Λεπέν

Αν το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν- σύμφωνα με την ίδια- «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»

lepen
Με τις δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν αναμφίβολα πρώτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η γαλλική ακροδεξιά θέτει ζήτημα διάλυσης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών. Ειδικότερα η Μαρίν Λεπέν μιλώντας χθες Τετάρτη σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

L'Union européenne veut supprimer le droit de veto des nations. Ce droit de veto, c'est un droit qui donne aux nations...

Posted by Marine Le Pen on Wednesday, April 17, 2024


Σημειώνεται ότι η τελευταία «κυλιόμενη» έρευνα του Ifop-Fiducial που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον εικοσιεννιάχρονο Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει το 32,5% των προθέσεων ψήφου και βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά από την παράταξη Μακρόν.

Κλείσιμο
«Από τη στιγμή, που ο πρόεδρος Μακρόν υποστεί εκλογική ήττα θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ούτως ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», ανέφερε η Λεπέν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μπαρντελά δήλωσε πως «όταν έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα, υπάρχει πρόβλημα, όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας, που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα, που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα - Οι δηλώσεις μετά τη Σύνοδο της ΕΕ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ξεκίνησε η αποτίμηση του κόστους από τις πλημμύρες - Προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης