Επιχείρηση Ασπίδες: «Η αποστολή δεν επηρεάστηκε από την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ»

Επιχείρηση Ασπίδες: «Η αποστολή δεν επηρεάστηκε από την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ»

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί» τόνισε

griparis
Οι επιχειρήσεις της ναυτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν επηρεαστεί από την πρώτη άμεση επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, αλλά η δύναμη χρειάζεται περισσότερα πολεμικά πλοία για την προστασία των εμπορικών πλοίων που πλέουν σε «μια τεράστια περιοχή» τόνισε ο διοικητής της αποστολής στο Reuters.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» όπως ονομάστηκε, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο για να προστατεύσει τα πλοία από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες Χούτι, που πρόσκεινται στο Ιράν.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί» δήλωσε στο Reuters ο διοικητής της επιχείρησης υποναύαρχος, Βασίλειος Γρυπάρης στην έδρα της αποστολής στη Λάρισα.

Η αποστολή έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει αναχαιτίσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της στους δημοσιογράφους στη Λάρισα. Έχει επίσης συνοδεύσει 79 εμπορικά πλοία για να διασχίσουν με ασφάλεια την περιοχή.

Οι τέσσερις φρεγάτες της επιχείρησης από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό. Ο κ. Γρυπάρης δήλωσε ότι θα ζητήσει από τις ευρωπαϊκές Αρχές να εμπλέξουν περισσότερα πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντουμπάι: Πλημμύρες από τις σφοδρές νεροποντές - Το αεροδρόμιο μετατράπηκε σε λίμνη, δείτε βίντεο

Καιρός - Κολυδάς: Έρχεται διπλή διαταραχή - Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

Δανία - Βίντεο: Εργάτες σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τη φωτιά στο παλιό Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης