Μπέρμποκ: Το Ισραήλ μπορεί να προστατεύσει τη χώρα του, το Ιράν έχει απομονωθεί

Μπέρμποκ: Το Ισραήλ μπορεί να προστατεύσει τη χώρα του, το Ιράν έχει απομονωθεί

Σε αυτοσυγκράτηση καλεί ο καγκελάριος Σολτς που εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Ισραήλ

berbock
Το Ισραήλ έδειξε ότι έχει ισχυρές ικανότητες και μπορεί να προστατεύσει τη χώρα του, ενώ το Ιράν έχει απομονωθεί και έχει φέρει τη Μέση Ανατολή στο χείλος του γκρεμού, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, σχολιάζοντας τη χθεσινή επίθεση της Τεχεράνης με πάνω από 300 drone και πυραύλους.

«Το Ιράν έχει απομονωθεί με την επιθετική συμπεριφορά του με την οποία θέλει να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή», ανέφερε η Αναλένα Μπέρμποκ προσθέτοντας: «Οι ικανότητες του Ισραήλ είναι ισχυρές. Το Ισραήλ μπορεί να προστατέψει τη χώρα του».

Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός κατηγόρησε το Ιράν ότι έφερε «συνειδητά» τη Μέση Ανατολή «στο χείλος του γκρεμού» μετά την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κατά του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι «σχεδόν βύθισε μια ολόκληρη περιοχή στο χάος».

Η Μπέρμποκ κάλεσε το Ιράν να μην προβεί σε περαιτέρω επιθέσεις, μεταξύ άλλων μέσω αντιπροσώπων, καθώς μια περιφερειακή κλιμάκωση θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Κάλεσε επίσης "όλους τους παράγοντες στην περιοχή να ενεργήσουν «με σύνεση», γιατί «ο φαύλος κύκλος της κλιμάκωσης πρέπει να σπάσει».

Σε αυτοσυγκράτηση προέτρεψε ο Όλαφ Σολτς

Κλείσιμο
Παρέμβαση από την Κίνα, που πραγματοποιεί επίσκεψη έκανε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά τα ιρανικά πλήγματα. «Δεν μπορούμε παρά να καλέσουμε όλους, και κυρίως το Ιράν, να μην συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο«, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο καγκελάριος κατήγγειλε τη «σοβαρή κλιμάκωση» της έντασης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς το Ισραήλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Απερίφραστη η καταδίκη της κυβέρνησης και εμού προσωπικά στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, λέει ο Μητσοτάκης

Ανάλυση BBC: Τα χειρότερα έπονται αν απαντήσει το Ισραήλ στο Ιράν - Τα δύο σενάρια και το ενδεχόμενο ευθείας σύγκρουσης


Βίντεο: Η στιγμή που μια 39χρονη πέφτει από ύψος 50 μέτρων ενώ έβγαζε φωτογραφία στη Μαύρη Θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης