Ο Νετανιάχου συγκαλεί πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ - Εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου συγκαλεί πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ - Εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο Ισραήλ

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» είχε διαμηνύσει νωρίτερα στο διάγγελμά του - Εκατοντάδες τα drones που έχουν εξαπολυθεί - Σε αυξημένη επιφυλακή ο Λευκός Οίκος

arthrou-netaniaxo
Πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο στρατιωτικό αρχηγείο του Τελ Αβίβ συγκαλεί ο Βενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, σειρήνες και εκρήξεις ακούγονται σε τμήματα του βόρειου Ισραήλ.

Νωρίτερα στο διάγγελμά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε καταστήσει σαφές ότι η χώρα του είναι έτοιμη για απάντηση στην Τεχεράνη.

Επίθεση με εκατοντάδες drones έχει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, όπως μεταδίδει ο στρατός του. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχει ξεκινήσει ήδη και ένα τρίτο κύμα επιθέσεων. 

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έχουν εξαπολύσει δεκάδες drones και πυραύλους. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να έχουν εξαπολυθεί τόσο από την Υεμένη όσο και από τον Λίβανο, από τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ. 

Κλείσιμο
Τα drones αναμένονται στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο Ισραήλ, ωστόσο κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί πάνω από τη Συρία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν αργά το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Το επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν ανακοίνωσε πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του».

Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα drones που έχουν εξαπολυθεί είναι εκατοντάδες και την ίδια στιγμή ορισμένα μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι έχουν αναχαιτιστεί ορισμένα πάνω από τη Συρία ή την Ιορδανία. Κάποια drones έχουν εξαπολυθεί και από την Υεμένη. 

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε, νωρίτερα, από την πλευρά του, ότι drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ο IDF βρίσκεται σε θέση απόλυτης ετοιμότητας. Τα ιρανικά μέσα σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για μια τεράστια επίθεση κατά του Ισραήλ. 

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, όπως μεταδίδεται, θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στο Ισραήλ.

Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV μετέδωσε ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. 

Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι τα drone φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.






Λόγω του πυρκατωμένου κλίματος, το Ισραήλ δρομολογεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου του κάτι που τόσο το Ιράν όσο και η Ιορδανία και το Ιράκ το έχουν πράξει.

Ολόκληρο το διάγγελμα Νετανιάχου

«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν» τόνισε νωρίτερα ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του.

«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές» πρόσθεσε.

«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών» συμπλήρωσε.

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα» επισήμανε.

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου» τόνισε.

«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», κατέληξε ο Νετανιάχου.


Ειδήσεις σήμερα:

Δημόσιοι υπάλληλοι σε κύκλωμα με μετανάστες και μεταβιβάσεις ακινήτων - Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ η λεία τους

Συγκινημένος ο Πύρρος Δήμας με τον ερχομό της κόρης του - Αυτά είναι τα μετάλλιά μας, είπε


Ακρωτηρίασαν την 20χρονη φοιτήτρια που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στην Πάτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης