ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με καυστικό υγρό είναι πιθανόν νεκρός, λέει η αστυνομία

Βρετανία: Ο ύποπτος για την επίθεση με καυστικό υγρό είναι πιθανόν νεκρός, λέει η αστυνομία

Οι κάμερες τον είδαν σε γέφυρα του Τάμεση από όπου εξαφανίαστηκε - Το θύμα της επίθεσης, μια 31χρονη μητέρα από το Αφγανιστάν, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της από το δεξί μάτι

drastisvretania2
Η βρετανική αστυνομία που αναζητεί τον ύποπτο για την επίθεση με χημικά στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, πιστεύει ότι είναι νεκρός αφού έπεσε στον ποταμό Τάμεση στη γέφυρα Τσέλσι, τέσσερις ώρες αφότου τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε ότι το πτώμα του Αμπντούλ Εζεντί δεν έχει βρεθεί, αλλά ο ίδιος εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στον Τάμεση.





Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 35χρονο από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, όταν ήταν ύποπτος για τη χρήση ισχυρής αλκαλικής ουσίας για να επιτεθεί σε μητέρα και τα κορίτσια της, ηλικίας τριών και οκτώ ετών.

Η 31χρονη μητέρα, που είχε έλθει από το Αφγανιστάν αναζητώντας άσυλο στη Βρετανία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε τεχνητό κώμα. Οι γιατροί ανησυχούν ότι μπορεί να χάσει την όρασή της από το δεξί της μάτι. Αντίθετα τα παιδιά της φαίνεται ότι δεν τραυματίστηκαν όσο βαριά φοβούνταν οι αρχές.

drastisvretania


Οι αρχές είχαν αξιοποιήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για να εντοπίσουν τις κινήσεις του Εζέντι μετά την επίθεση στο Κλάπχαμ.

Κλείσιμο
Η κάμερα πράγματι εντόπισε τον Εζέντι στη γέφυρα Τσέλσι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η συμπεριφορά του ήταν ήρεμη, αλλά λίγο πριν από τις 23:28 οι κάμερες τον δείχνουν ταραγμένο, να κοιτάζει πάνω από τα κάγκελα και στη συνέχεια να εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο.

Οι αστυνομικοί έχουν σαν βασική υπόθεση το ότι έχει πέσει στο νερό.

Μετά την επίθεση στη μητέρα και τις κόρες της, ο Εζέντι πήγε με το μετρό στο Κινγκς Κρος και στη συνέχεια ξανά στο δίκτυο του μετρό του Λονδίνου, βγαίνοντας στις 21:33 στον σταθμό Tower Hill. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησε την τραπεζική του κάρτα. Το κινητό του το είχε αφήσει σε αυτοκίνητο στον τόπο της επίθεσης.

Από το Tower Hill, όπου τον είδαν, μέχρι τη γέφυρα Τσέλσι είναι πάνω από έξι χιλιόμετρα. Στα μισά της διαδρομής και ενώ είναι πάνω στη γέφυρα, σταματά και βαδίζει μπρος-πίσω προς τα κάγκελα, καθώς και κοιτάζει πάνω από αυτά, «Στη συνέχεια χάνεται από τα μάτια μας», λέει η αστυνομία.

Μπορεί να περάσει ένας μήνας ή και περισσότερο μέχρι να βγει στην επιφάνεια ένα πτώμα από το ποτάμι, εξηγούν οι αρχές.

Δείτε βίντεο: Λονδίνο: Βίντεο από την επίθεση με το καυστικό


Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται με 4 αναισθησιολόγους το «Αγλαΐα Κυριακού» για να συνεχιστούν κανονικά τα χειρουργεία

Άγιο Όρος για ομόφυλα ζευγάρια: Είναι μεγάλο έγκλημα, διαλύεται ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη

Λαγκαδάς: Συγκλονίζει η μητέρα του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια - «Του έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης