Τζαμάικα: Κρουαζιερόπλοιο «ξήλωσε» την προκυμαία όταν το παρέσυρε ο αέρας

Τζαμάικα: Κρουαζιερόπλοιο «ξήλωσε» την προκυμαία όταν το παρέσυρε ο αέρας

Οι ισχυροί άνεμοι έστειλαν το γιγαντιαίο πλοίο στην προβλήτα προκαλώντας αναστάτωση σε εκατοντάδες επιβάτες

jamaica-arthrou
Ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, με εκατοντάδες επιβάτες, γκρέμισε προβλήτα σε λιμάνι της Τζαμάικα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έσπρωξαν το πλοίο προς την ακτή.

Το «Magic» της Carnival Cruise Line, είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ότσο Τσίος όταν βρέθηκε μέσα σε τροπική καταιγίδα γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης, αναφέρει η Daily Mail.



Κλείσιμο
Οι θυελλώδεις άνεμοι χτύπησαν την πλευρά του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στη προβλήτα προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο σκυρόδεμα που θρυμματίστηκε από την πίεση.

Ο καπετάνιος αναγκάστηκε στη συνέχεια να αποπλεύσει για να αποφύγει να προκαλέσει περαιτέρω σύγχυση, αφήνοντας χιλιάδες επιβάτες στη στεριά εκτεθειμένους στα στοιχεία της φύσης για πολλές ώρες.

Το Magic, το οποίο έχει μήκος πάνω από 300 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 3.100 επιβάτες σε πλήρη χωρητικότητα, απέπλευσε από το Μαϊάμι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για εξαήμερη κρουαζιέρα και κατέπλευσε στο λιμάνι του Ότσο Ρίος την Τρίτη το πρωί.

jamaica_ship_3
jamaica_ship_2
jamaica_ship_1


Οι περισσότεροι επιβάτες του αποβιβάστηκαν μετά την άφιξή του στο λιμάνι και βρίσκονταν στη στεριά όταν η καταιγίδα άρχισε να σπρώχνει το πλοίο κοντά στην προβλήτα.

Εικόνες που τράβηξαν σοκαρισμένοι επιβάτες από την ακτή έδειχναν πως το πλοίο «γρατζουνισμένο«, ενώ η προβλήτα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στο ίδιο πλοίο είχε προ ημερών συμβεί ένα άλλο σοκαριστικό περιστατικό. Δύο γυναίκες από τις ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι τις νάρκωσαν και τις βίασαν όταν το πλοίο κατέπλευσε στο Φρίπορτ των Γκραντ Μπαχάμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι γυναίκες είπαν ακόμη ότι το προσωπικό της Carnival δεν τις ειδοποίησε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη χώρα στα τέλη Ιανουαρίου συνιστώντας «εξαιρετική προσοχή» μετά από μια σειρά δολοφονιών και σεξουαλικών επιθέσεων στο φως της ημέρας.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Μάνδρα: «Βοήθεια με σκοτώνουν» - Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Σταματούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία - Θα γίνονται μόνο για επείγοντα περιστατικά

ΠΑΣΟΚ - Επεισόδιο στην ΚΟ για τα ομόφυλα: «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω» είπε η Γιαννακοπούλου στον Κουκουλόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης