Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής έκανε δύο κλοπές από οίκους μόδας, το παραδέχτηκε και παραιτήθηκε

Νέα Ζηλανδία: Βουλευτής έκανε δύο κλοπές από οίκους μόδας, το παραδέχτηκε και παραιτήθηκε

Η βουλευτής των Πρασίνων της Νέας Ζηλανδίας και εκπρόσωπος Δικαιοσύνης Γκόλριτζ Γκάχραμαν ανέλαβε την πλήρη ευθύνη των πράξεών της - Απέδωσε την πράξη της στην κακή ψυχική της υγεία

Vouleftis_New_Zealand
Συγγνώμη ζήτησε η βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων της Νέας Ζηλανδίας, Γκόλριτζ Γκάχραμαν, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτησή της με την ίδια να λέει ότι αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τις πράξεις της, μετά τις κατηγορίες για κλοπές σε δύο καταστήματα γνωστών οίκων μόδας.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Γκάχραμαν υποστήριξε: «Είναι σαφές για μένα ότι η ψυχική μου υγεία επηρεάζεται άσχημα από το άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά μου. Αυτό με οδήγησε να ενεργώ με τρόπους που δεν είναι του χαρακτήρα μου. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τις πράξεις μου, αλλά θέλω να τις εξηγήσω. Οι άνθρωποι θα πρέπει, δικαίως, να περιμένουν τα υψηλότερα πρότυπα συμπεριφοράς από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους. Έκανα λάθος. Συγγνώμη».

Οι ισχυρισμοί περί κλοπών διατυπώθηκαν για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου από το δίκτυο «Newstalk ZB Plus», το οποίο ανέφερε ότι η Γκάχραμαν είχε κατηγορηθεί για κλοπή κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου από το «Scotties Boutique» ένα κατάστημα με μάρκες πολυτελείας στο προάστιο του Όκλαντ, Πόνσονμπάι.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διενήργησε έρευνα αν και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του κλέφτη. Σε σημερινές της δηλώσεις, η Γκάχραμαν παραδέχτηκε ότι δεν είναι καλά, ύστερα από ιατρική αξιολόγηση και συζητήσεις με ψυχίατρο.

«Η πρόσφατη συμπεριφορά μου έχει να κάνει με τα πρόσφατα γεγονότα που μου προκάλεσαν ακραία αντίδραση καθώς είχα στρες και προβλήματα. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από τα προβλήματα ψυχικής μου υγείας και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου για τις οποίες μετανιώνω βαθύτατα», τόνισε.

Η Γκάχραμαν ευχαρίστησε την μπουτίκ «Scotties Boutique» «για την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση» που της επέδειξε όλο αυτό το διάστημα.
Golriz Ghahraman resigns from Parliament after allegations of shoplifting | nzherald.co.nz

Κλείσιμο
Πρόσθεσε επίσης ότι ήταν περήφανη για όσα είχε επιτύχει στο κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του έργου της υπεράσπισης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εξωτερικές υποθέσεις, καθώς και για εκστρατείες γύρω από τους εκλογικούς νόμους που διέπουν τις δωρεές και την ψηφοφορία στο εξωτερικό.

Σήμερα, οι συμπρόεδροι του κόμματος των Πρασίνων, Μαράμα Ντέιβιντσον και Τζέιμς Σόου δήλωσαν ότι η Γκάχραμαν ήταν «η βροντερή φωνή» στο κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και την εκλογική μεταρρύθμιση. «Τα πολιτικά της επιτεύγματα είναι σημαντικά», είπαν χαρακτηριστικά.

«Η κυρία Γκάχραμαν έχει εργαστεί ακούραστα για λογαριασμό των κοινοτήτων της. Τίποτα δεν μειώνει αυτό το έργο και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτές τις κοινότητες στο μέλλον».

Ο Τζέιμς Σόου σημείωσε ότι, από τη στιγμή που η Γκάχραμαν κάθισε στα έδρανα του κοινοβουλίου, είχε υποστεί κακοποίηση από το κοινό, συμπεριλαμβανομένων απειλών για σεξουαλική και σωματική βία και απειλές για τη ζωή της – περισσότερο από ό,τι βίωσαν πολλοί άλλοι βουλευτές.


Το 2019, η Γκάχραμαν συνοδευόταν από φρουρό σσφαλείας μετά από μια σειρά απειλών: «Εάν ζείτε με αυτό το επίπεδο απειλής, σε μια ήδη αρκετά αγχωτική κατάσταση, τότε θα υπάρξουν συνέπειες», είπε ο Σόου.

Οι γυναίκες σε δημόσιους ρόλους –ιδιαίτερα οι έγχρωμες– μάχονται με ένα αυξανόμενο κύμα μισογυνιστικής κακοποίησης, από βιασμούς και απειλές θανάτου, έως υποτιμητικά σχόλια για εμφανίσεις και αμφισβήτηση των προσόντων τους.

Ωστόσο, οι συμπρόεδροι των Πρασίνων δήλωσαν ότι οι βουλευτές αναμένεται να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα δημόσιας συμπεριφοράς και υποστήριξαν την απόφασή της να παραιτηθεί. «Είναι σαφές για εμάς ότι η κυρία Γκράχαμαν βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας αγωνίας. Ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη.

«Λυπούμαστε βαθιά που βλέπουμε την κυρία Γκάχραμαν να αποχωρεί κάτω από αυτές τις συνθήκες και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον», είπαν.

Το 2017, η Γκάχραμαν έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη πρόσφυγας που εξελέγη στο κοινοβούλιο στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας ζητήσει άσυλο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης μετά τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ.

Η δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπηρέτησε ως εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για τη δικαιοσύνη, το εμπόριο και τις εξωτερικές υποθέσεις, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Προτού ασχοληθεί με τα κοινά, εργαζόταν ως δικηγόρος για την υπεράσπιση του εγκλήματος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων για δικαστήρια του ΟΗΕ στη Ρουάντα, την Καμπότζη και τη Χάγη.

Το 2020, η Γκάχραμαν αποκάλυψε ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, έχοντας διαγνωστεί με την πάθηση ενώ ήταν βουλευτής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα για τα βρεφικά γάλατα και μέτρα για «καθαρές τιμές» στη μάχη κατά της ακρίβειας

Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο ήταν εισαγόμενοι Βαλκάνιοι, εκτιμά ο Καλλιακμάνης


Θλίψη για την 38χρονη Γεωργία που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της, Νίκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης