Κλιμακώνονται τα μέτρα καταστολής στη Συρία

Κλιμακώνονται τα μέτρα καταστολής στη Συρία

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας κλιμάκωσαν σήμερα τα μέτρα καταστολής στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, μια ημέρα μετά τις υποσχέσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ για νέες μεταρρυθμίσεις

Κλιμακώνονται τα μέτρα καταστολής στη Συρία
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας κλιμάκωσαν σήμερα τα μέτρα καταστολής στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, μια ημέρα μετά τις υποσχέσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ για νέες μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη και πυροβολούν αδιακρίτως, τόνισαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν θύματα.

Τουλάχιστον 24 πολίτες σκοτώθηκαν χθες από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές περιοχές της Συρίας και κυρίως στην Χομς, σύμφωνα με τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Η πηγή αυτή πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Εξάλλου, εικόνες που μετέδωσαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές έδειξαν μεγάλη διαδήλωση στην επαρχία Ντεράα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Κλείσιμο

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της επίσκεψης στη Δαμασκό του επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπ, ο οποίος σε δηλώσεις του χθες στο Κάιρο, επιστρέφοντας από τη Δαμασκό είπε ότι "συμφώνησε με τον Ασαντ στην εφαρμοφή των μεταρρυθμίσεων".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης