Συρία: Η Μόσχα να διαδραματίσει "πιο θετικό ρόλο"

Συρία: Η Μόσχα να διαδραματίσει "πιο θετικό ρόλο"

Η Ρωσία δέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάλεσαν τη Μόσχα να διαδραματίσει έναν "πιο θετικό" ρόλο...

Συρία: Η Μόσχα να διαδραματίσει "πιο θετικό ρόλο"

Η Ρωσία δέχθηκε σήμερα εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάλεσαν τη Μόσχα να διαδραματίσει έναν "πιο θετικό" ρόλο στην κρίση στη Συρία, μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για την παρουσία "τρομοκρατών" και εξτρεμιστών στη συριακή αντιπολίτευση.

"Η Ρωσία πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό και πιο θετικό ρόλο στη ρύθμιση της εσωτερικής κατάστασης στη Συρία", δήλωσε ο 'Αμαρ Κουράμπι, διευθυντής της εθνικής συριακής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Κλείσιμο

"Θέλουμε να διηγηθούμε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αυτό που συμβαίνει πραγματικά στη Συρία, ώστε να μας βοηθήσουν και να ασκήσουν πιέσεις στη ρωσική εξουσία", σημείωσε ο ίδιος, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Μιχαήλ Μαργκέλοφ, ειδικό εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

Χθες το βράδυ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα "σοβαρό μήνυμα" στη Συρία, αλλά αυτό θα πρέπει να δοθεί όχι μόνον στην εξουσία, αλλά και στην αντιπολίτευση και προσέθεσε ότι ορισμένοι αντιπολιτευόμενοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "τρομοκράτες".

Ο Μαργκέλοφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ήθελε να συζητήσει και με τις δύο πλευρές "για να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει πραγματικά στη Συρία" και ότι η Μόσχα ελπίζει να στείλει στο προσεχές μέλλον μια αποστολή στη χώρα.
Επίσης επανέλαβε τη ρωσική θέση ότι το επιθυμητό είναι να αποφευχθεί η επανάληψη του λιβυκού σεναρίου στη Συρία. Η Ρωσία, σύμμαχος της Συρίας, την οποία προμηθεύει με εξοπλισμούς, εμποδίζει εδώ και μήνες μια καταδίκη του συριακού καθεστώτος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Μόσχα αντιτίθεται επίσης σε μια αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, όπως ζητούν οι δυτικοί, και αποδοκίμασε το εμπάργκο που επέβαλε η ΕΕ στις εισαγωγές συριακού πετρελαίου για να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς της Δαμασκού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης