Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν το χτύπημα στην Τζαμπαλίγια - Εξουδετέρωσαν έναν ακόμα διοικητή της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν το χτύπημα στην Τζαμπαλίγια - Εξουδετέρωσαν έναν ακόμα διοικητή της Χαμάς

Η Χαμάς αρνείται ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στη Τζαμπάλια - Tα χερσαία στρατεύματα του Ισραήλ ανέλαβαν τον έλεγχο ενός «στρατιωτικού οχυρού» της Χαμάς - Δείτε βίντεο

jabiligia
Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα προπύργιο της Χαμάς στη δυτική Τζαμπαλίγια ενώ εξουδετέρωσε τον διοικητή της Χαμάς Εμπραχίμ Μπιάρι. Σύμφωνα με τους IDF ο Μπιάρι ήταν ο διοικητής του κεντρικού τάγματος της Τζαμπάλια και ήταν ο επιβλέπων όλων των μαχών στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με τον Χαγκάρι το τελευταίο 24ωρο ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 50 άνδρες της Χαμάς.



«Οι δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης, υπό την ηγεσία της Ταξιαρχίας Givati, κατέλαβαν το συγκρότημα στη δυτική Τζαμπαλίγια, το οποίο χρησιμοποιείται από το τάγμα Τζαμπαλίγια της Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Το συγκρότημα περιλαμβάνει σήραγγες και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και χώρους αποθήκευσης όπλων. Αφού κατέλαβαν την τοποθεσία, τα στρατεύματα εντόπισαν και αργότερα κατέστρεψαν τις εισόδους σε σήραγγες και όπλα, με τη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η οργάνωση δεν απάντησε στους ισχυρισμούς του IDF οι οποίοι έρχονται λίγη μόνο ώρα αφότο το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε στην προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι.

Η Χαμάς αρνείται ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στη Τζαμπάλια

Η Χαμάς διέψευσε τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι ένας από τους διοικητές της βρισκόταν στη Τζαμπάλια όταν ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό νωρίτερα την Τρίτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες.

Σε μια δήλωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η ομάδα είπε ότι ο ισραηλινός ισχυρισμός ήταν «ένα αβάσιμο ψέμα».

Συντρίμμια και νεκροί μετά τον βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτήρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.



Το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι ένας αριθμός ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών έπληξε πολυκατοικίες σε κατοικημένη περιοχή του καταυλισμού, όπως μετέδωσε το Associated Press. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ayed al Bazm δήλωσε ότι έξι βόμβες έπληξαν την περιοχή.

«Πρόκειται για μια μαζική σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτηρίων που έχουν καταστραφεί εδώ» ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Anas Sharif, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε τον βομβαρδισμό ως «σεισμό» που συγκλόνισε ολόκληρο τον προσφυγικό καταυλισμό. «Πήγα και είδα την καταστροφή: σπίτια θαμμένα κάτω από τα ερείπια - υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματίες σε τεράστιους αριθμούς». 



Παράλληλα, ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.



Ειδήσεις σήμερα:

AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

ΕΛΑΣ: Συναγερμός για άφιξη ακροδεξιών στην Αθήνα

Αναδρομικά η αμοιβή έως 3.000 ευρώ για όσους έχουν ήδη εντοπίσει «μαϊμού» αποδείξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης