ΗΠΑ: 16χρονος πυροβόλησε 5χρονη και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών

ΗΠΑ: 16χρονος πυροβόλησε 5χρονη και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών

O νεαρός ήταν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων και κατάφερε να αποδράσει

Killer_Boy
Τα τρομοκρατημένα θύματα ενός ανήλικου γκάνγκστερ ο οποίος πυροβόλησε ένα κοριτσάκι στο λαιμό νιώθουν ανακούφιση μετά τη φυλάκισή του για 50 χρόνια.

Ο 16χρονος Noah Ney καταδικάστηκε ως ενήλικας για τον πυροβολισμό που έπραξε το 2022, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Μάλιστα οι δικαστές πιστεύουν ότι το αγόρι δεν έχει «καμία πιθανότητα να θεραπευτεί».

Ο Ney φυλακίστηκε τη Δευτέρα, καθώς δύο μήνες νωρίτερα είχε να αποδράσει από το κέντρο κράτησης ανηλίκων όπου βρισκόταν, είχε επιτεθεί στο προσωπικό, είχε πλημμυρίσει το κελί του και είχε λερώσει τους τοίχους με περιττώματα. Συνελήφθη τρεις μέρες μετά.



Ο βοηθός εισαγγελέα που εισηγήθηκε τη φυλάκιση του 16χρονου είπε πως έχει στη διάθεσή του αρχεία στα οποία αποδεικνύεται ότι κάθε προσπάθεια που έγινε για να αντιμετωπιστεί η παραβατική του συμπεριφορά έπεσε στο κενό.

«Έχω αρχεία σε ένα πακέτο πιο χοντρό από λεξικό που δείχνει τις προσπάθειες θεραπείας που απέρριψε, δραπετεύοντας ή επιτιθέμενος στο προσωπικό που ήταν εκεί για να τον βοηθήσει», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Tulsa, Morgan Medders.

Arrest
H στιγμή της σύλληψης του 16χρονου
Ο Ney είχε ήδη ποινικό μητρώο που ξεκινούσε από τα γυμνασιακά του χρόνια, όταν πυροβόλησε ένα πεντάχρονο κορίτσι τον περασμένο Απρίλιο. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο 16χρονος ήταν μέλος σε μια συμμορία με το όνομα Hoover Crips.

Η 5χρονη έπαιζε μέσα στο σπίτι της όταν πέρασε από εκεί με κλεμμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον της, χτυπώντας την στο λαιμό και στον ώμο.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Medders στο δικαστήριο της Tulsa.

«Η πεντάχρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της και αν η σφαίρα είχε πάει δυο εκατοστά πιο πέρα θα μπορούσε να είχε πεθάνει».
Κλείσιμο
Shooting
Η στιγμή που ο Ney συνελήφθη εκ νέου με την απειλή όπλου, τρεις ημέρες αφότου απέδρασε πηδώντας έναν φράχτη από το Κέντρο Δικαιοσύνης Ανηλίκων της κομητείας Tulsa
Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι και οι δύο γονείς του Ney έχουν ποινικό μητρώο και ο πατέρας του έχει επανειλημμένα φυλακιστεί.

Η μητέρα του Ney παραδέχτηκε ότι ο γιος της έδειχνε σκληρότητα τόσο προς τους ανθρώπους όσο και προς τα ζώα, αλλά δήλωσε ότι κατηγορεί τον εαυτό της για τη συμπεριφορά του γιου της.

Η θεία του είπε ότι είχε παραμεληθεί σε όλη του τη ζωή, αλλά το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι η συμπεριφορά του Ney είχε επιδεινωθεί όταν έμενε στη θεία και τη γιαγιά του.

Ένας γείτονας κατέθεσε ότι προκαλούσε χάος στη γειτονιά, κρατούσε όπλα και μαχαίρια, και συχνά τα έβγαζε εναντίον των γειτόνων απειλώντας τους.

Ο Ney καταδικάστηκε σε κάθειρξη 50 ετών αφού ομολόγησε 12 κατηγορίες που αφορούσαν πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά, συμμορίες, κλοπή και επίθεση.

Ο δικαστής προγραμμάτισε δικαστική επανεξέταση της ποινής του το 2028, οπότε και θα μπορούσε να μειωθεί αν επιδείξει μεταμέλεια και αναμόρφωση.

Ωστόσο, πρώην γείτονες του Ney δήλωσαν ευτυχείς που τον είδαν πίσω.

«Αυτό ίσως είναι το μήνυμα που χρειάζονται περισσότεροι από τους νεαρούς παραβάτες ότι αν διαπράξεις το έγκλημα θα εκτίσεις την ποινή σου», σχολίασε κάποιος στα social media.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πυρετός» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν το σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο - Τι συζήτησαν οι ομάδες Αχτσιόγλου, Παππά

Κυριαρχία της ΝΔ στη δημοσκόπηση της GPO - «Nτέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

«Διμέτωπος» Ισραήλ με Ερντογάν και Γκουτέρες - Αποφασισμένος ο Νετανιάχου για χερσαία εισβολή στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης