Σενεγαλέζος ηθοποιός που πήγε στα Κανάρια για ρεπορτάζ με μετανάστες βρήκε ανάμεσά τους τον αδελφό του

Σενεγαλέζος ηθοποιός που πήγε στα Κανάρια για ρεπορτάζ με μετανάστες βρήκε ανάμεσά τους τον αδελφό του

Μέχρι στιγμής φέτος 23.537 άτομα έχουν φθάσει στα Κανάρια Νησιά, αριθμός αυξημένος κατά 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι

spain_migrants
Ηθοποιός από τη Σενεγάλη που ζει στην Ισπανία και είχε ταξιδέψει στα Κανάρια Νησιά για να κάνει ρεπορτάζ για την άφιξη μεταναστών, βρήκε ανάμεσα τους τον αδελφό του αφού έμαθε ότι ήταν μεταξύ των χιλιάδων που έκαναν το ταξίδι στην Ισπανία.

Ο Τίμπο Σαμπ και η ομάδα του ήταν στα νησιά για να διηγηθούν την ιστορία των περισσότερων από 23.000 αιτούντων άσυλο που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος.

Εκεί ο ηθοποιός έμαθε ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του ήταν μεταξύ των πολλών που έφτασαν πρόσφατα.

Ο αδελφός του είχε κρατήσει τα σχέδια κρυφά, αναφέρει ο Guardian, γνωρίζοντας ότι ο Σαμπ θα το αποδοκίμαζε. Αντίθετα, η μητέρα του Σαμπ ήταν αυτή που αποκάλυψε -τρεις ημέρες αφότου ο αδελφός του είχε ξεκινήσει το επικίνδυνο ταξίδι- ότι ο αδελφός του ήταν ένας από τους 248 ανθρώπους που στριμώχτηκαν σε ένα ετοιμόρροπο σκάφος.

Κλείσιμο
Περιέγραψε τις ημέρες της αναμονής για νέα ως πιο τρομακτικές από ό,τι όταν είχε κάνει ο ίδιος τον ίδιο διάπλου σε ηλικία 17 ετών. Εξάλλου μόλις τον Αύγουστο πάνω από 90 άνθρωποι από τη Σενεγάλη πιστεύεται ότι πέθαναν όταν το οποίο τους έμεινε για σχεδόν ένα μήνα στον ωκεανό.

Μέχρι στιγμής φέτος, 23.537 άτομα έχουν φθάσει στα Κανάρια Νησιά, αριθμός αυξημένος κατά 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, ο αριθμός έφτασε σχεδόν σε επίπεδα-ρεκόρ, με περίπου 4.000 άτομα την εβδομάδα.

Έξι ημέρες αφότου το ξύλινο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε τον αδελφό του ξεκίνησε από τη δυτική Αφρική, ήρθε η είδηση ότι είχε αποβιβαστεί στο Ελ Ιέρο, το απομακρυσμένο νησί του αρχιπελάγους. Ο αδελφός του ηθοποιού μεταφέρθηκε γρήγορα στην Τενερίφη, όπου τον εντόπισε ο Σαμπ και του είπε για τα σχέδιά του να τον φέρει να ζήσει μαζί του.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με αύξηση των βομβαρδισμών στη Γάζα προετοιμάζει το Ισραήλ τη χερσαία εισβολή

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τρομερό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και νίκη με ανατροπή για την Αλ Νασρ - Βίντεο

Η ΕΦ.ΣΥΝ ξέθαψε παλιά άρθρα του Κασσελάκη: Ήθελε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης