ΗΠΑ: Οδοντίατρος έσκιζε αφίσες που απεικόνιζαν ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς και έμεινε χωρίς δουλειά (Βίντεο)

ΗΠΑ: Οδοντίατρος έσκιζε αφίσες που απεικόνιζαν ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς και έμεινε χωρίς δουλειά (Βίντεο)

Οι κάμερες ασφαλείας... πρόδωσαν στις αρχές τον δρα. Αχμέτ Ελκούσα και την επόμενη ημέρα απολύθηκε - Το έκανα για να καταπνίξω το ρατσιστικό μίσος ισχυρίστηκε

elikoussa
Ακριβά πλήρωσε ένας οδοντίατρος από τη Νότια Φλόριντα την ιδέα του να σκίζει τις αφίσες που απεικόνιζαν τους ισραηλινούς ομήρους που απήγαγε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι αφίσες είχαν τοιχοκολληθεί σε πολλούς δρόμους στο Μαϊάμι.

Η πράξη του δρα. Ελκούσα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, είχε σκοπό να καταπνίξει το ρατσιστικό μίσος στην αμερικανική πόλη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post» αναφέρει ότι, οι κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης έδειχναν τον Δρα. Aχμέτ Ελκούσα να κάνει φύλλο και φτερό τις αφίσες.

Δίπλα του βρισκόταν κι ένας άλλος άνδρας μαζί με τον οποίο κατέστρεψαν τις αφίσες που απεικόνιζαν τους περίπου 200 ανθρώπους που κρατούνται όμηροι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Δείτε τo βίντεο της Daily Mail με τον οδοντίατρο να κάνει... κομματάκια τις αφίσες με τους Ισραηλινούς το οποίο έχει γίνει viral στα social media

Κλείσιμο


Οι αφίσες ήταν παντού στους δρόμους της γειτονιάς Brickell, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, το πλάνα που ανέβασε στο διαδίκτυο η οργάνωση «Stop Antisemitism» δείχνουν τους δύο άνδρες να περπατούν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και να αρχίσουν να σκίζουν δια της βίας τις αφίσες προκαλώντας την έντονη κατακραυγή πολλών ακολούθων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την επόμενη ημέρα, ο οδοντίατρoς ΕλΚούσα έχασε την δουλειά του. Ο Ελκούσα εργαζόταν στο οδοντιατρικό κέντρο «Coral Gables Smile».

«Είμαστε πολύ λυπημένοι που είδαμε αυτό που συνέβη μόλις ξυπνήσαμε», αναφέρει σε δήλωσή του το οδοντριατρικό κέντρο επισημαίνοντας :

«Το γραφείο μας CG Smile δεν είναι υπέρ καμίας εκ των ενεργειών που έγιναν από τον οδοντίατρο ΕλΚούσα. Δεν υποστηρίζουμε τρομοκρατικές ομάδες ή ενέργειες... «Ο ίδιος έχει αποχωρήσει από το προσωπικό μας κι όλες τις ομάδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Aχμέτ Ελκούσα ισχυρίζεται ότι ενήργησε καλή τη πίστη όταν αυτός και ο φίλος του κατέστρεφαν τις αφίσες εξηγώντας τον συλλογισμό του.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα, ο οδοντίατρος παραδέχτηκε σαφώς την αδικαιολόγητη ενέργειά του λέγοντας ότι αναγκάστηκε να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο για δύο λόγους:

Όταν έμαθε ότι ένας 71χρονος ιδιοκτήτης στο Ιλινόις μαχαίρωσε θανάσιμα (26 ήταν οι μαχαιριές) τον εξάχρονο Wadea Al-Fayoume, έναν Αμερικανό παλαιστινιακής καταγωγής και τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα του λόγω της θρησκείας τους (γιος και μητέρα ήταν μουσουλμάνοι ) αλλά και για να στείλει το δικό του μήνυμα στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Η προσωπική του άποψη ήταν ότι οι αφίσες αυτές μπορούν δυνητικά να υποκινήσουν μεγαλύτερη σύγκρουση και δεν ήθελε να υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης στην τοπική του κοινότητα», υποστήριξε στην εφημερίδα «New York Post», o Χασάν Σίμπλι, δικηγόρος του άνεργου πλέον οδοντιάτρου Ελκούσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Με 15ετία και σε τρεις μήνες η έκδοση επικουρικής σύνταξης και για το δημόσιο, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

Συναγερμός στην Ευρώπη: Και σήμερα απειλές σε σχολεία του Βελγίου και αεροδρόμια της Γαλλίας


Νεκρός ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς μετά από ισραηλινή επιδρομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης