Τρομοκρατία: Και σήμερα απειλές σε σχολεία του Βελγίου και αεροδρόμια της Γαλλίας

Τρομοκρατία: Και σήμερα απειλές σε σχολεία του Βελγίου και αεροδρόμια της Γαλλίας

Οι συναγερμοί έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ

nad-aerodromio
Καθημερινές είναι οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμια, κυβερνητικά κτήρια αλλά και σχολεία της Ευρώπης.

Σήμερα, δύο σχολεία στη Φλάνδρα στο Βέλγιο, παρακείμενο σουπερμάρκετ, γειτονική πολυκατοικία καθώς και ένα σχολείο στη Βαλλονία εκκενώθηκαν μετά από απειλή για βόμβα. Στη Φλάνδρα οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε αθλητικό κέντρο όπως ανέφεραν τα βελγικά μέσα με την αστυνομία να σημειώνει ότι βρίσκονται ειδικοί στο πεδίο, καθώς και σκύλος εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Το σημείωμα σχετικά με τα σχολεία της Φλάνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

Εκκενώσεις αεροδρομίων στη Γαλλία

Δεκατέσσερα γαλλικά αεροδρόμια έλαβαν σήμερα νέες απειλές για επιθέσεις και «τουλάχιστον οκτώ αεροδρόμια» προχώρησαν σε εκκενώσεις απέναντι σε αυτές τις απειλές για βόμβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Δείτε βίντεο από το αεροδρόμιο της Νάντης:

Κλείσιμο


Ήδη χθες, Τετάρτη, η πλειονότητα των μεγάλων γαλλικών αεροδρομίων, εκτός των δύο του Παρισιού, εκκενώθηκαν προσωρινά έπειτα από απειλές, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 130 πτήσεις και να σημειωθούν αμέτρητες καθυστερήσεις. Οι συναγερμοί αυτοί έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στην Αράς (Πα-ντε-Καλαί).

Σήμερα οι εκκενώσεις αφορούσαν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, τα αεροδρόμια της Μπρεστ, της Καρκασόν, της Ρεν, της Ταρμπ, του Μπορντώ, της Μπεζιέ, του Μονπελιέ και της Ναντ.

Ορισμένα αεροδρόμια έκαναν τα ίδια ανακοινώσεις για το θέμα. Το αεροδρόμιο της Λιλ ανέφερε στο  στο X (πρώην Twitter) πως προχώρησε σε «εκκένωση έπειτα από συναγερμό για βόμβα» στη συνέχεια, μισή ώρα αργότερα, ανακοίνωσε το «τέλος του συναγερμού» με αποτέλεσμα το σταδιακό άνοιγμα εκ νέου του αεροδρομίου.  Μάλιστα, στο εν λόγω αεροδρόμιο βρισκόταν εκείνη την ώρα σταθμευμένο και το αεροπλάνο του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος παρευρέθη στην κηδεία του δασκάλου που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Αρράς, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.



Αρκετές πτήσεις έχουν εκτραπεί και αναμένονται και πάλι σημαντικές καθυστερήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας (DGAC), με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), επιβεβαιώνει πως «πολλά εθνικά αεροδρόμιο μεταξύ των οποίων εκείνο της Ναντ, έλαβαν σήμερα το πρωί απειλές για επίθεση» χωρίς ωστόσο να δίνει αριθμό ούτε να τα κατονομάζει, λόγω της μεταβαλλόμενης κατάστασης.

«Νέος συναγερμός για βόμβα επιβάλλει την εκκένωση του αεροδρομίου τώρα. Θα σας κρατάμε ενήμερους», ανέφερε το αεροδρόμιο του Μπορντώ και λίγο αργότερα με νέα ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως «το αεροδρόμιο επαναλειτουργεί για τους επιβάτες. Ο συναγερμός έχει αρθεί από τις Αρχές. Η αεροπορική κυκλοφορία θα επανέλθει σταδιακά».

UPDATE L’aéroport rouvre aux passagers à l’instant. L’alerte est levée par les autorités. Le trafic aérien va reprendre progressivement.

Posted by Aéroport de Bordeaux on Thursday, October 19, 2023


Είναι η δεύτερη ημέρα αναστάτωσης στη Γαλλία, καθώς την Τετάρτη τουλάχιστον 10 αεροδρόμια εκκενώθηκαν μετά από απειλές για βόμβα. «Αυτοί οι ψευδείς συναγερμοί δεν είναι αστεία. Είναι ποινικά αδικήματα. Θα επιβληθούν κυρώσεις» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, στο X (πρώην Twitter).



Ειδήσεις σήμερα:

Πυκνώνουν τα σύννεφα διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανοιχτή σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία

Το Ισραήλ μετατρέπει τα άρματα μάχης για να τα προστατεύσει από τα drones της Χαμάς - Δείτε εικόνες

Σήμερα ο γάμος Κασσελάκη-Τάιλερ στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης