Δείτε βίντεο: Ο Όλαφ Σολτς μπερδεύτηκε στο κόκκινο χαλί κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα

Δείτε βίντεο: Ο Όλαφ Σολτς μπερδεύτηκε στο κόκκινο χαλί κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα

Ο Γερμανός καγκελάριος βρέθηκε στα Τίρανα για τη συνάντηση της «Διαδικασίας του Βερολίνου»,  όπου μετείχαν οι ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

scholz
Για αλλού ξεκίνησε, για αλλού κατέληξε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που υπέπεσε σε μία μικρή γκάφα, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, που θα μετείχε στη συνάντηση της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κατά την άφιξή του στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου τον περίμενε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο Όλαφ Σολτς έπαθε «Μπάιντεν, αφού αντί να στρίψει και να ακολουθήσει το κόκκινο χαλί που του έδειχνε την πορεία για να συναντηθεί με τον οικοδεσπότη, συνέχισε ακάθεκτος τη διαδρομή του περνώντας πάνω από τα διαχωριστικά και άρχισε να προχωρά όπως φαίνεται και στο βίντεο. Τελικώς τον ειδοποίησαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον σωστό δρόμο και να βρει τον προορισμό του. Ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει, έστω κι αν δεν ήταν σοβαρή, με πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που ενίοτε χάνεται, κάπου στη διαδρομή.

  

Κλείσιμο
Η συνάντηση, στο πλαίσιο της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για την προώθηση της ένταξης των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, έγινε για πρώτη φορά σε πρωτεύουσα χώρας της περιοχής. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενταξιακή πορεία των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων – Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσσοβο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη – μετά την υπόσχεση για ένταξη στην ΕΕ που δόθηκε πριν από 20 χρόνια.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο Παναγιώτης Λιαδέλης μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ στον Βόλο

Νεκρός ο τρομοκράτης των Βρυξελλών - Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τα άγνωστα παιχνίδια με τη CIA και το FBI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης