Κόσοβο: Ημέρα εθνικού πένθους - Τέσσερις νεκροί Σέρβοι από τις συγκρούσεις

Κόσοβο: Ημέρα εθνικού πένθους - Τέσσερις νεκροί Σέρβοι από τις συγκρούσεις

Αναλυτές στο Κόσοβο αλλά και στην Σερβία εκτιμούν ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι - Νωρίτερα, ο Σέρβος πρόεδρος επανέλαβε πως το Βελιγράδι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου

kosovo
Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στο Κόσοβο για τον θάνατο του λοχία της αστυνομίας ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα σε συμπλοκή με ένοπλους Σέρβους στο χωριό Μπάνισκο.

Η γενική εισαγγελία του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ακόμη μία σορός άνδρα σε δάσος 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της συμπλοκής.


Κλείσιμο
Ο εισαγγελέας Ναίμ Αμπάζι επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μέλος της ομάδας των Σέρβων ενόπλων που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και ανέφερε ότι πλησίον του υπήρχε τζιπάκι φορτωμένο με οπλισμό. Έτσι, ο αριθμός των Σέρβων που σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές ένοπλες συγκρούσεις ανέρχεται στους τέσσερεις. Αναλυτές στο Κόσοβο αλλά και στην Σερβία εκτιμούν ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι αφού από τους 30 περίπου ενόπλους Σέρβους που είχαν ταμπουρωθεί στην Μονή του Αγίου Στεφάνου είναι γνωστή η τύχη μόνο των έξι - τεσσάρων που σκοτώθηκαν και δύο που συνελήφθησαν.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τέσσερα άτομα που θεωρούνται συνεργάτες των δραστών.

Όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και κατηγορούνται για απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης, απειλή για την ασφάλεια του κράτους ενώ ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική ενέργεια.


Το χωριό Μπάνισκο στο βόρειο Κόσοβο παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες για την ανακάλυψη οπλισμού.


Όπως ανακοινώθηκε, στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πολεμοφοδίων και σύγχρονα στρατιωτικά όπλα. Διεξάγονται επίσης έρευνες και σε άλλες περιοχές του βορείου Κοσόβου όπου υπάρχουν πληροφορίες για αποθηκευμένα όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης