Τουλάχιστον 50 νεκροί σε μάχες στην Υεμένη

Τουλάχιστον 50 νεκροί σε μάχες στην Υεμένη

Έντεκα στρατιώτες και 39 φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε επεισόδια που χαρακτηρίζονται από τα αιματηρότερα στο νότιο τμήμα της Υεμένης αφότου ξέσπασαν οι μαζικές αντικυβερνητικές...

Τουλάχιστον 50 νεκροί σε μάχες στην Υεμένη

Έντεκα στρατιώτες και 39 φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε επεισόδια που χαρακτηρίζονται από τα αιματηρότερα στο νότιο τμήμα της Υεμένης αφότου ξέσπασαν οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον Ιανουάριο εναντίον του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσαν κάτοικοι και αξιωματούχοι.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε σήμερα ότι ξέσπασαν μάχες αργά χθες όταν μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιώτες κοντά στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, όπου εξτρεμιστές εκμεταλλευόμενοι την πολύμηνη πολιτική αστάθεια έχουν καταλάβει τουλάχιστον τρεις πόλεις από τον Μάρτιο.

Μαχητικά βομβάρδισαν μαχητές στην πόλη Τζάαρ, περίπου 15 χλμ. Στο μεταξύ, μια μονάδα του στρατού κατάφερε να εκδιώξει τους ένοπλους από θέσεις τους στη συνοικία Μαϊσάμιρ δυτικά της Ζιντζιμπάρ, είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Οι εξτρεμιστές αποσύρθηκαν, αφήνοντας πίσω τους όπλα και υλικά που είχαν κλέψει από στρατό", τόνισε.

Ενώ ο Σάλεχ συνεχίζει να αναρρώνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από την επίθεση του Ιουνίου εναντίον του, ο απολογισμός των νεκρών στην Αμπιάν αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς οι ισλαμιστές μαχητές επιτίθενται όλο και πιο συχνά σε στρατιώτες, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και μέλη φυλών που αποπειρώνται να ανακτήσουν τον έλεγχο τμημάτων της νότιας Υεμένης.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης