Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλου από πλοίο υπό το βλέμμα του Κιμ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλου από πλοίο υπό το βλέμμα του Κιμ

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου έχει τη δυνατότητα να πλήξει χερσαίους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων

north_korea_3
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε εκτόξευση στρατηγικών πυραύλων κρουζ από πολεμικό πλοίο, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA).

Το KCNA δεν διευκρίνισε πότε πραγματοποιήθηκε η δοκιμή, στόχος της οποίας ήταν η επαλήθευση των δυνατοτήτων του πυραυλικού συστήματος και η εκπαίδευση σε συνθήκες προσομοίωσης πραγματικού πολέμου.

north_korea_2
north_korea_1
north_korea_3


Κλείσιμο
Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου έχει τη δυνατότητα να πλήξει χερσαίους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων. Το πλοίο από το οποίο εκτοξεύτηκε φαίνεται πως είναι κορβέτα σχεδιασμένη ώστε να περιορίζει την πιθανότητα ανίχνευσης από ραντάρ.

Τα ναυτικά γυμνάσια της Πιονγκγιάνγκ θεωρούνται απάντηση στην ετήσια στρατιωτική άσκηση που ξεκίνησαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας και θα διαρκέσει 11 ημέρες.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προετοιμάζουν επίθεση σε βάρος της, ισχυρισμός που η Ουάσινγκτον και η Σεούλ διαψεύδουν.

Κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Καμπ Ντέιβιντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ συμφώνησαν να ενισχύσουν σημαντικά την αμυντική συνεργασία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν – μεταξύ άλλων – τις «προκλήσεις της Βόρειας Κορέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία - Έρχονται ενισχύσεις από Ρουμανία και Κύπρο

Λαγονήσι: Δεν ήξερε κολύμπι ο 48χρονος που προσπάθησε να σώσει το παιδί του από πνιγμό

Βάρκιζα: «Τώρα θα γίνεις κανονικός άγγελος» - Θλίψη για τον 40χρονο που σκοτώθηκε στην Αθηνών - Σουνίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης