Ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ισραήλ στον Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ισραήλ στον Λευκό Οίκο

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τεταμένες

biden_34_2
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ στις 18 Ιουλίου στον Λευκό Οίκο.

Η επίσκεψη γίνεται σε ένα κλίμα τεταμένων σχέσεων των ΗΠΑ με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και αναζωπύρωσης της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα επιμείνει στη σημασία των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε και των μέσων για την προώθηση της ελευθερίας, της ευημερίας και της ασφάλειας για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ σε δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν θα επιβεβαιώσει επίσης την «ακλόνητη υποστήριξη» της Ουάσινγκτον στην ασφάλεια του Ισραήλ, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τεταμένες, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να καλεί επανειλημμένα σε μια λύση δύο κρατών στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση και να επικρίνει την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο τελευταίος, ο οποίος ηγείται μιας από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία του Ισραήλ, δεν έχει προσκληθεί στον Λευκό Οίκο μετά την επανεκλογή του τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ωστόσο ανέφερε πρόσφατα ότι είχε προσκληθεί να μεταβεί στην Κίνα.

Όταν ρωτήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο CNN γιατί δεν έχει προσκληθεί ο Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να διαχειριστεί τα τρέχοντα προβλήματά του στο επίπεδο του (κυβερνητικού) συνασπισμού του»", ενός από τους «πιο ακραίους που έχει δει ποτέ».

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης «τους ολοένα και στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν και την αποσταθεροποιητική δράση της Τεχεράνης στην περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Χέρτζογκ, ο οποίος έχει ουσιαστικά εθιμοτυπικό ρόλο, θα μιλήσει επίσης στη συνεδρίαση της ολομέλειας των δύο τμημάτων του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις 18 και 19 Ιουλίου.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας «Κλέων»: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - 40άρια μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που δολοφονείται ο 50χρονος μετά από καβγά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης