Πόλεμος στην Ουκρανία: «Fake news πως τραυματίστηκε» ο Τσετσένος διοικητής, λέει ο Καντίροφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Fake news πως τραυματίστηκε» ο Τσετσένος διοικητής, λέει ο Καντίροφ

«O κουνιάδος μου, διοικητής Ντελιμχάνοφ, χαίρει άκρας υγείας», δηλώνει ο Τσετσένος ηγέτης - «Δεν σκοτώθηκε και ούτε τραυματίστηκε» προσθέτει ο Καντίροφ

kadyrov_delikhmanov
Ζει και βασιλεύει ο κουνιάδος του, διοικητής Άνταμ Ντελιμχάνοφ, που θεωρείται το υπ' αριθμόν 2 του στρατού της Τσετσενίας, ισχυρίζεται ο ηγέτης της χώρας, Ραμζάν Καντίροφ.

Όπως αναφέρει το «Politico», o Καντίροφ τόνισε στο κανάλι επικοινωνίας « Τelegram» ότι ο διοικητής Άνταμ Ντελιμχάνοφ, ένας εκ των ηγετικών στελεχών του στρατού του, είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, διαψεύδοντας τις αναφορές που, όπως είπε, πρόκειται για fake news ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στην εμπόλεμη χώρα.



Κλείσιμο
Ο 53χρονος διοικητής Ντελιμχάνοφ είναι επικεφαλής της τσετσενικής μεραρχίας της ρωσικής εθνικής φρουράς καθώς επίσης μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.

Θεωρείται ως «νούμερο 2» αξιωματούχος της περιοχής του Καυκάσου μετά τον Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας από το 2007 και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι ο Ντελιμχάνοφ δεν φέρει καν τραύματα.

Πρόσθεσε επίσης ότι εξαρχής ήξερε ότι ο Ντελιμχάνοφ δεν είχε τραυματιστεί κάνοντας λόγο για «επίθεση με fake news», αλλά είχε παραμείνει σιωπηλός προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τα ουκρανικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο για υποτιθέμενο τραυματισμό του διοικητή.

Ο Άνταμ Ντελιμχάνοφ, ο οποίος έχει ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από μισό εκατομμύριο ακολούθους στο Telegram, δεν προέβη σε σχόλιο .

Οι πληροφορίες περί τραυματισμού του άρχισαν να κυκλοφορούν χθες το πρωί όταν το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι «Zvezda» επικαλέστηκε την υπηρεσία Τύπου του κοινοβουλίου λέγοντας ότι είχε τραυματιστεί στην Ουκρανία.

Είχαν προηγηθεί φήμες σε ουκρανικά social media ότι ο Τσετσένος διοικητής είχε σκοτωθεί στη νότια Ουκρανία.

Σχετικά με τις αναφορές για τον τραυματισμό του Ντελιμχάνοφ, το Κρεμλίνο είχε εκφράσει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι περιμένει διευκρινίσεις για το τι πραγματικά συνέβη.

Το άρθρο του «Politico» επισημαίνει ακόμη ότι, ο Ντελιμχάνοφ έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, διοικώντας τις τσετσενικές δυνάμεις στη Μαριούπολη κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα φωτογραφία του πλοίου με τους μετανάστες λίγο πριν βυθιστεί στα ανοιχτά της Πύλου - Συνεχίζονται οι έρευνες

Η Starbucks αποζημιώνει με 25 εκατ. δολάρια υπάλληλο που απολύθηκε λόγω φυλετικών διακρίσεων


Σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε η ΕΚΤ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης