Η CUPRA ανανεώνει το Leon

Η CUPRA ανανεώνει το Leon

H CUPRA προχώρησε σε μία πλήρη ανανέωση του εμπορικά επιτυχημένου Leon.

240430093109_Cupra-Leon-facelift

Το Leon έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό με τα σήματα της SEAT, ενώ από το 1999 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά αποτέλεσε ένα από τα μοντέλα που σημείωσαν μία σημαντική εμπορική πορεία για την εταιρεία.

Εκτός από τα δεδομένα ενός μικρομεσαίου μοντέλου, το Leon συμμετείχε σε αγώνες αυτοκίνητου, με διακρίσεις στην κατηγορία του. Κατά συνέπεια, η δημιουργία και της σπορ έκδοσής του ήταν δεδομένη και η ονομασία Cupra ήρθε να το συνοδεύσει και να το προσδιορίσει.


Κλείσιμο
Τώρα που η CUPRA είναι αυτόνομος κατασκευαστής ενέταξε το μοντέλο στις τάξεις της. Η τέταρτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2020 και έφτασε πλέον η εποχή για να επανασχεδιαστεί.

Το επανασχεδιασμένο CUPRA Leon έχει την ίδια αισθητική φιλοσοφία με αυτή του αντίστοιχου Formentor. Έτσι και σε αυτό διακρίνονται τα νέας διαμόρφωσης LED φώτα εμπρός, η διαφορετική μάσκα, το εμπορικό σήμα της εταιρείας το οποίο έχει τοποθετηθεί στο καπό και ο πιο εντυπωσιακός προφυλακτήρας.

Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος τα φώτα, η λωρίδα που τα ενώνει, το φωτιζόμενο εμπορικό σήμα και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας κάνουν το ανανεωμένο CUPRA Leon να είναι πιο δυναμικό και πιο ελκυστικό. Στο τελευταίο συμβάλλουν και οι νέας σχεδίασης τροχοί ελαφρού κράματος.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα υλικά που σε ποσοστό 73% προέρχονται από ανακύκλωση, οι οθόνες στο ταμπλό έχουν μεγαλύτερη διαγώνιο και το επίπεδο εξοπλισμού είναι σαφώς πλουσιότερο.

Για παράδειγμα, η κεντρική οθόνη είναι 12,9 ιντσών, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και το (προαιρετικό) ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Sennheiser κάνουν το επανασχεδιασμένο Leon να είναι πιο ξεχωριστό από πριν και σε αυτά που προσφέρει στους επιβάτες του.

Θυμίσουμε ότι εκτός από την hatchback έκδοσή του το μοντέλο διατίθεται και ως station wagon. Το μήκος αυτής φτάνει τα 4.657 χλστ., όντας μακρύτερο κατά 259 χλστ. με το μεταξόνιο να είναι ίδιο και στις δύο εκδόσεις (2.689 χλστ).

Αναφορικά με τους κινητήρες, το ανανεωμένο CUPRA Leon θα διατίθεται με τον 1.5 TSI Evo των 150 ίππων, τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG), με τον 1.4 e-Hybrid των 245 ίππων, καθώς και στην κορυφαία με τον 2.0 TSI των 300 ίππων.

Στο Leon Estate, η τελευταία εκδοχή είναι τετρακίνητη (σύστημα 4Drive) και ο κινητήρας αποδίδει επιπλέον 10 ίππους, φτάνοντας τους 310 ίππους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης