Ιταλία: 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Πάνω από 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ιταλία: 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Πάνω από 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Η Τζόρτζια Μελόνι επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων

27207214
Η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επέστρεψε νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει από την σύνοδο της G7 της Ιαπωνίας και επισκέπτεται, την ώρα αυτή, τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό κύμα κακοκαιρίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.



Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει, στην Ρώμη, το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχασαν την ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι και μέχρι τώρα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από τριάντα έξι χιλιάδες άνθρωποι. Οι υλικές ζημιές, υπολογίζονται σε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

Κλείσιμο
27207239


«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Μεγάλο μέρος της πόλης Τσεζένα, για παράδειγμα, αύριο ελπίζω ότι θα έχει καθαρίσει από τις λάσπες» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl 102.5, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, όμως, στην όλη περιοχή ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων παραμένει πολύ υψηλός.



Προς το παρόν, τέλος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάσταση ύψιστου συναγερμού μέχρι και αύριο, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται μόνον ασθενείς βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια.



Ειδήσεις σήμερα:

«Θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα» - Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε στην Κηφισιά ο Μητσοτάκης

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις


-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης