Πόλεμος στην Ουκρανία: Για επιθεώρηση στην κατεχόμενη Ζαπορίζια μετέβη ο Σεργκέι Σοϊγκού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για επιθεώρηση στην κατεχόμενη Ζαπορίζια μετέβη ο Σεργκέι Σοϊγκού

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιθεώρησε την προωθημένη θέση της διοίκησης ενός από τους σχηματισμούς του ‘Άνατολικού’ στρατεύματος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας

soigou
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ώρα που το Κίεβο δηλώνει ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για μια μεγάλη αντεπίθεση.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε την προωθημένη θέση της διοίκησης ενός από τους σχηματισμούς του ‘Άνατολικού’ στρατεύματος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία ή την ακριβή τοποθεσία της επίσκεψης, αλλά μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Σοϊγκού, με στρατιωτικά, σε ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος. Στο βίντεο αυτό, ο Σοϊγκού φαίνεται επίσης να δίνει μετάλλια σε Ρώσους στρατιώτες, ευχαριστώντας τους για τις «υπηρεσίες τους στη χώρα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για την «μεγάλη αποτελεσματικότητα στον εντοπισμό και την καταστροφή στρατιωτικού υλικού και (στρατευμάτων)» του Κιέβου.

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που συνεχίζονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, και επίσης καθώς η Μόσχα πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες πλήγματα από μεγάλη απόσταση με στόχο αρκετές ουκρανικές περιοχές, μεταξύ των οποίων αυτή του Κιέβου.

Αναλυτές αναφέρουν συχνά την περιφέρεια της Ζαπορίζια ως ένα από τα πιθανά κέντρα της μεγάλης αντεπίθεσης που έχει αναγγείλει ότι προετοιμάζει το Κίεβο.
Στις αρχές Μαρτίου, ο Σοϊγκού είχε πραγματοποιήσει και πάλι επίσκεψη αυτού του είδους στη ζώνη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα

Τρανς χασάπης απήγαγε και κακοποίησε σεξουαλικά μια μαθήτρια στη Σκωτία

Νέα «τάση» στο TikTok: Εισβάλλουν σε σπίτια στο Λονδίνο για να καταγράψουν τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών

Τσίπρας: Υπάρχουν φασίστες αλλά και λαϊκοί άνθρωποι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, παρασύρθηκαν
-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης