Bρετανία: H νέα «τάση» στο Λονδίνο - Εισβάλλουν σε άγνωστα σπίτια και καταγράφουν τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών

Bρετανία: H νέα «τάση» στο Λονδίνο - Εισβάλλουν σε άγνωστα σπίτια και καταγράφουν τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών

Ανεβάζουν στα social media τα σχετικά βίντεο για... πλάκα

london_aikaterini
Φανταστείτε μία ομάδα νεαρών να εισβάλει σε σπίτια και να ανεβάζει στο TikTok τις αντιδράσεις των έντρομων ιδιοκτητών τους. Αυτή είναι μία νέα ανησυχητική τάση στο Λονδίνο και, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

Οι νέοι μπαίνουν σε άγνωστα σπίτια χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του TikTok δέχτηκε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού ανέβασε ένα βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο να μπαίνει απρόσκλητος σε ένα σπίτι με μια ομάδα φίλων του. Το βίντεο, το οποίο η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Mail» έχει «θολώσει» για να προστατεύσει το απόρρητο των ιδιοκτητών του σπιτιού, ξεκινά με τον νεαρό και δύο φίλους του να ποζάρουν στην κάμερα, λέγοντας: «Περπατώντας σε διάφορα σπίτια, ας πάμε».

Στη συνέχεια η παρέα βιντεοσκόπησε τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών αλλά και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Έκτοτε ο νεαρός που ανέβασε το σχετικό βίντεο στο TikTok , το διέγραψε από τον λογαριασμό του εν μέσω έντονων αντιδράσεων στα social media. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα όταν είδε ένα βίντεο να δείχνει έναν πατέρα να λέει στους νεαρούς «εισβολείς»: «Έχω παιδιά», τους λέει και τους παρακαλεί να φύγουν από το σπίτι του.

H βρετανική εφημερίδα εξηγεί πώς η ομάδα νεαρών μπήκε τον κήπο ενός εντυπωσιακού σπιτιού στην «καρδιά» του Λονδίνου.  Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα φώναξε: «Με συγχωρείτε τι κάνετε;», οι έφηβοι συνέχισαν να περπατούν προς την πόρτα του σπιτιού. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει εκνευρισμένη ζητώντας την βοήθεια του συζύγου της που βρισκόταν στον επάνω όροφο του σπιτιού. Οι νεαροί άρχισαν να χλευάζουν τη γυναίκα και να μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο ζήτησε από τον άντρα της να κατέβει για να την βοηθήσει.

Την ίδια ώρα, οι νεαροί συνέχιζαν να κάνουν βόλτα στο σπίτι και να εκφοβίζουν τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Ένας από αυτούς ρώτησε τον άντρα: «Εδώ μελετάτε; » με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν να βιντεοσκοπούν το εσωτερικό του σπιτιού, ακόμη και να ξαπλώνουν στους καναπέδες.

Η ομάδα των τριών νεαρών αποχώρησε από το σπίτι μόνο όταν ο άνδρας είπε ότι έχει παιδιά , τα οποία ακούγονταν να φωνάζουν τους γονείς τους. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η ομάδα των νεαρών δημοσιεύει βίντεο που τους απεικονίζουν να εισβάλουν σε διάφορα σπίτια. Στο παρελθόν έχουν αναρτήσει βίντεο εισβάλλοντας σ΄ένα σπίτι εβραϊκής οικογένειας, ενώ έχουν στοχοποιήσει σχολεία και χώρους όπως σούπερ μάρκετ.
Κλείσιμο
 

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασαν το τελευταίο βίντεο των νεαρών: «Όχι, αυτό παραπάει !Δείχνει αναισθησία», γράφει ένας χρήστης ενώ άλλος υποστήριξε ότι είναι «Τόσο αγενές όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι». «Αυτό δεν είναι αστείο», σχολίασε κάποιος.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι γνώριζε για τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν είχε λάβει επίσημη καταγγελία. Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνά τους προκειμένου να εντοπίσουν την ομάδα των νεαρών «εισβολέων».



Ειδήσεις σήμερα

Δάκρυσε ο Χάρισον Φορντ στην πρεμιέρα της νέας ταινίας «Ιντιάνα Τζόουνς» στις Κάννες

Σε κρίσιμη κατάσταση η 95χρονη στην Αυστραλία που την χτύπησε αστυνομικός με τέιζερ σε γηροκομείο

Θύελλα από την υπόθεση Κατρούγκαλου: Το αυτογκόλ λίγο πριν την κάλπη και το παρασκήνιο της αποπομπής
-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης