Διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου: Οι προϊστάμενοι του Τεϊσέιρα τον είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές για τα απόρρητα

Διαρροή εγγράφων του Πενταγώνου: Οι προϊστάμενοι του Τεϊσέιρα τον είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές για τα απόρρητα

Δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι ύποπτες δραστηριότητες του 21χρονου αεροπόρου που ανέβασε στο Διαδίκτυο απόρρητο υλικό δεν είχαν περάσει απαρατήρητες

teixeira
Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις είχαν εντοπίσει οι προϊστάμενοι του Τζακ Τεϊσέιρα τη συμπεριφορά του σε ό,τι αφορά απόρρητο υλικό, αλλά, πέρα από τις προειδοποιήσεις, δεν συνέβη κάτι.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Τζακ Τεϊσέιρα θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση λόγω της «εσκεμμένης αδιαφορίας» του για την προστασία των πληροφοριών.

Φέρεται να διέρρευσε στην πλατφόρμα Discord αρχεία και μετά τις προειδοποιήσεις από τους ανωτέρους του σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Τα αρχεία περιελάμβαναν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στον 21χρονο στρατιωτικό, που βρίσκεται υπό κράτηση από τότε που τον συνέλαβε το FBI στις 14 Απριλίου, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη διαβίβαση και διατήρηση σε κατοχή αμυντικού υλικού.

Κλείσιμο
Ένας δικαστής θα αποφασίσει σύντομα αν θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του. Οι εισαγγελείς έχουν υποστηρίξει ότι ο Τεϊσέιρα δεν πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση επειδή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιορισμούς.

Οι προϊστάμενοι του Τεϊσέιρα σε μια περίπτωση τον είδαν να παίρνει σημειώσεις και να τις βάζει στην τσέπη του. Του ζήτησαν τότε να σταματήσει να κρατά σημειώσεις σε οποιαδήποτε μορφή σχετικά με διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Ένα μήνα αργότερα, οι προϊστάμενμοι ανακάλυψαν ότι «ενδεχομένως αγνοούσε μια εντολή να παύσει να εμβαθύνει σε πληροφορίες», αφού πήγε σε μια απόρρητη ενημέρωση και έθεσε «πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις» σχετικά με το τι συζητήθηκε. Του είπαν να σταματήσει και να «επικεντρωθεί στη δουλειά του», αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Τον Φεβρουάριο του 2023 κάποιος είδε τον αεροπόρο να βλέπει πληροφορίες που «δεν σχετίζονταν με το κύριο καθήκον του», αλλά παρά το ότι ειδοποιήθηκαν οι προϊστάμενοί του, δεν είναι σαφές αν του επιβλήθηκε πειθαρχική δίωξη.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Μετά τον σάλο, ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Δημήτρης Νατσιός, ο θεολόγος που έβαλε τη «Νίκη» στον εκλογικό χάρτη

ΗΠΑ: Βυθίζεται η Νέα Υόρκη από το βάρος των τεράστιων κτιρίων

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης