Vice: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ - Οδεύει προς πώληση σε γκρουπ δανειστών

Vice: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ - Οδεύει προς πώληση σε γκρουπ δανειστών

Θα συνεχίσει τη λειτουργία του για το διάστημα της εκκαθάρισης

vice_2
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις ιστοσελίδες Vice και Motherboard κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και πρόκειται να πωληθεί σε μια ομάδα δανειστών της. H  Vice Media Group - η οποία αποτιμήθηκε σε 5,7 δισ. δολάρια  το 2017 - θα μπορούσε να εξαγοραστεί έναντι 225 εκατ. δολαρίων.

Από την εταιρεία δηλώθηκε ότι τα media της - που απευθύνονται στη νεολαία -   θα συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.
Μάλιστα, η Vice Media Group ότι "αναμένει να επιστρέψει ως μια οικονομικά υγιής και ισχυρότερη εταιρεία σε δύο έως τρεις μήνες".

Το Vice ξεκίνησε το 1994 ως περιθωριακό περιοδικό με την ονομασία Voice of Montreal από τους Shane Smith, Gavin McInnes και Suroosh Alvi και σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Κλείσιμο
How Suroosh Alvi Launched Vice Media | Inc. Magazine


Μετά από μια επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας με έδρα το Μπρούκλιν το 2012, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch έγραψε στο Twitter: "Ποιος έχει ακούσει για την VICE media; Άγρια, ενδιαφέρουσα προσπάθεια να ενδιαφερθούν οι millennials που δεν διαβάζουν ή παρακολουθούν καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης. Παγκόσμια επιτυχία".

Ανάμεσα στις αναρίθμητες επιτυχίες του Vice συμπεριλαμνβάνεται το My Journey Inside the Islamic State, στο οποίο ένας δημοσιογράφος  κινηματογράφησε  τρομοκρατική ομάδα στη Συρία. Ακολούθησε επίσης τον αστέρα του μπάσκετ Dennis Rodman και την ομάδα Harlem Globetrotters σε ένα ταξίδι "αθλητικής διπλωματίας" στη Βόρεια Κορέα.

Οι πιο πρόσφατες παραγωγές του περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ για τον αμφιλεγόμενο influencer Andrew Tate και μια ταινία για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, από τον ηθοποιό Sean Penn.

Στους επενδυτές του Vice Media Group περιλαμβάνονται η Fortress Investment Group, η Monroe Capital και η Soros Fund Management - η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον διαχειριστή κεφαλαίων και δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Η ελπίδα ήταν ότι το Vice θα αποκόμιζε  οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση εκατομμυρίων νεότερων αναγνωστών μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.
vice-magazine

Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρείας παραμένουν στάσιμα εδώ και μερικά χρόνια, ενώ δυσκολεύεται να βγάλει κέρδη. Τα σχέδια του Vice να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης απέτυχαν επίσης.

"Το ζήτημα με το Vice και όλους τους παρόμοιους ιστότοπους είναι ότι ποτέ δεν επεξεργάστηκαν πραγματικά ένα επιχειρηματικό μοντέλο για τη δωρεάν διαδικτυακή δημοσιογραφία", δήλωσε στο BBC ο Joseph Teasdale, επικεφαλής τεχνολογίας της Enders Analysis.

Ιστοσελίδες όπως το Vice εμφανίστηκαν την ίδια εποχή που  οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας ξεπηδούσαν.

"Υπήρχε μια τάση εκείνη την εποχή να αντιμετωπίζονται τα πάντα όπως το λογισμικό, όπου κάνεις την επένδυσή σου από την αρχή, προσελκύεις ένα μάτσο χρήστες και τελικά όταν είσαι αρκετά μεγάλος γίνεσαι απίστευτα κερδοφόρος", είπε.

"Αλλά αποδεικνύεται ότι το περιεχόμενο δεν λειτουργεί έτσι - αν θέλετε να συνεχίσουν να έρχονται οι άνθρωποι στον ιστότοπό σας ή να προσεγγίσετε νέους ανθρώπους σε νέες αγορές, πρέπει να συνεχίσετε να ξοδεύετε για να φτιάχνετε νέο περιεχόμενο".

Και μέρος του περιεχομένου του Vice ήταν "αρκετά ακριβή δημοσιογραφία", είπε ο κ. Teasdale, που περιελάμβανε παγκόσμια ταξίδια. Ήδη, τον περασμένο μήνα, το Vice ανακοίνωσε απολύσεις. 


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Αλβανία - Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα: «Νίκησε η Δημοκρατία»

Κρήτη: Θρήνος για τον 25χρονο Νίκο στα Σφακιά - Κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο που κόπηκε από μπαλοθιές

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 52χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τα δύο αδέλφια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης