Εκλογές στην Τουρκία: Πυρά ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου για την καταμέτρηση των ψήφων

Εκλογές στην Τουρκία: Πυρά ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου για την καταμέτρηση των ψήφων

Τα μηνύματα των δύο μονομάχων

erdogan-kilicdaroglu_
Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία, με τους δύο μονομάχους να έρχονται σε αντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το να βιάζεται κανείς να ανακοινώνει εκλογικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό θα σήμαινε κλοπή της βούλησης του λαού, ενώ ο αντίπαλός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τις εκλογικές αρχές να καταγράψουν όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν με βιασύνη αποτελέσματα, αυτό σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δική του ανάρτηση στο Twitter ανέφερε: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε», προειδοποιώντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν.

Μήνυμα νίκης από Ερντογάν

Κλείσιμο
Με τον «αέρα»του νικητή έχει αρχίσει να κινείται ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται και ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών. 

Στο πρώτο του μήνυμα λίγο προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων προχώρησε, μέσω Twitter, ο ηγέτης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ΑΚΡ.


«Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με ειρήνη και ηρεμία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας» έτσι αρχίζει το μήνυμα του Ερντογάν και συνεχίζει: 

«Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης».

«Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση τις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα» επισημαίνει δε.

«Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς» καταλήγει το μήνυμα του Ερντογάν.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε νωρίτερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για «απόπειρα δολοφονίας της εθνικής βούλησης», αφοτου το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έκανε λόγο για νοθεία, ενώ κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων.

«Πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, ξαφνικά, ο εκπρόσωπος της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και οι δήμαρχοι εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ως συνήθως, άρχισαν να λένε ότι το πρακτορείο Anadolu παραποιεί τα δεδομένα», δήλωσε ο Τσελίκ.

Το μήνυμα Κιλιτσντάρογλου

Σε νέο μήνυμα, και πάλι στο Twitter, προχώρησε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στο πρώτο μήνυμα μετά το κλείσιμο της κάλπης είχε γράψει «είμαστε μπροστά» και τώρα επανέρχεται με αισιοδοξία καλώντας τον τουρκικό λαό να μην κοιμηθεί.

Επιμένει, δε, στα περί νοθείας και μετάδοσης διαστρεβλωμένων αποτελεσμάτων, κάτι το οποίο είχε θίξει από την πρώτη στιγμή η τουρκική αντιπολίτευση.

«Η φαντασίωση που ξεκίνησε με 60% έχει πέσει τώρα κάτω από το 50%. Οι παρατηρητές των εκλογικών αποτελεσμάτων και οι υπάλληλοι των εκλογικών επιτροπών μας δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου» τόνισε στο νέο tweet του ο Κιλιτσντάρογλου.

«Νίκη στον πρώτο γύρο» δηλώνει  ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδήσεις σήμερα 

Live οι εκλογές στην Τουρκία - Στις 20:00 θα έχει ενσωματωθεί το 50% των ψήφων

Κίνηση τώρα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό - Σύγκρουση ΙΧ με μηχανή

Αυτές είναι οι 17 καλύτερες παραλίες στα Δωδεκάνησα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης