Αλβανία: Σε κλίμα εκφοβισμού οι εκλογές στη Χειμάρρα - Πιέζουν κατοίκους να καταθέσουν κατά του Μπελέρη

Αλβανία: Σε κλίμα εκφοβισμού οι εκλογές στη Χειμάρρα - Πιέζουν κατοίκους να καταθέσουν κατά του Μπελέρη

«Πέντε αστυνομικοί με πήραν τα ξημερώματα από τα σπίτι μου και με πήγαν στην Αυλώνα για να με ανακρίνουν», είπε η κάτοικος

xeimara_katoikos
Μέσα σε κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας, εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές στον δήμο Χειμάρρας, μετά τη σύλληψη και φυλάκσιη του υποψήφιου δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη. Οι μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για εκφοβισμο που ασκείται από συνεργάτες του Έντι Ράμα, ενώ αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση μιας κατοίκου, η οποία κατήγγειλε πως το βράδυ της Παρασκευής, μέλη της κρατικής αστυνομίας τη διέταξαν να αφήσει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει στο τμήμα για ανάκριση, επειδή δήθεν βρισκόταν στη λίστα με τα 13 ονόματα η ψήφος των οποίων θα εξαγοραζόταν από τον Μπελέρη.



«Χθες το βράδυ, στις 2:30, ήρθαν στην πόρτα μου πέντε αστυνομικοί της Κρατικής Αστυνομίας και μου είπαν να ανοίξω την πόρτα, την ώρα που κοιμόμουν, μαζί με τον γιο μου. Μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο τμήμα για να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις. Δεν μου εξήγησαν περί τίνος πρόκεται εκείνη τη στιγμή. Με κατέβασαν, με έβαλαν σε ένα βαν και με οδήγησαν στην Αυλώνα» είπε αρχικά η κάτοικος τη Χειμάρρας και συνέχισε: «Εκεί, με ανέκριναν μαζί με τον γιο μου, που είναι 18 ετών. Ρωτούσα θυμωμένη γιατί με κρατούσαν και τότε μου είπαν πως το όνομά μου βρισκόταν στη λίστα και πως είχα πάρει χρήματα από τον Φρέντι Μπελέρη για να πουλήσω την ψήφο μου. Τον Φρέντι τον ήξερα μόνο κατά πρόσωπο, ενώ δεν γνωρίζω καθόλου τον Κοκαβέση. Με ρώτησαν αν ο Φρέντι μου έδωσε χρήματα, ούτε ένα λεκ, τους απάντησα. Ούτε με ξέρει, ούτε με έχει παρει τηλέφωνο κάποιος δικός του. Δεν με ενδιαφέρει καν η πολιτική, κανείς δεν μου έδωσε τίποτα. Και τους ζήτησα να φέρουν μπροστά μου τον Μπελέρη για να επιβεβαιώσει όσα έλεγα. Στη συνέχεια, με άφησαν στην πόρτα του τμήματος, να γυρίσω στο σπίτι μου με το λεωφορείο...».


Ειδήσεις σήμερα:

«Αδιανόητο» - Ξέσπασε Κύπρια παρουσιάστρια με το 4άρι της Ελλάδας στον Andrew Lambrou

«Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε... Φταίει η κακιά στιγμή» λένε τώρα τα δύο αδέλφια για τον 52χρονο - Βίντεο

«Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ από τον Μητσοτάκη αν διατηρηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης