Πακιστάν: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι - Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες

Πακιστάν: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό τμήμα στο Καράτσι - Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, σκοτώθηκαν δύο τρομοκράτες, ένας αστυνομικός κι ένας υπάλληλος του τμήματος

karachi_astynomia
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ την Παρασκευή στη γενική αστυνομική διεύθυνση του Καράτσι, στο Πακιστάν, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά μέσα, στην τελευταία τρομοκρατική επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς τα τρομοκρατικά περιστατικά παρουσιάζουν έξαρση σε όλη την ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δύο τρομοκράτες, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του τμήματος έχουν σκοτωθεί και δέκα άτομα - ανάμεσά τους μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας επιβολής του νόμου, Rangers - έχουν τραυματιστεί.



Κλείσιμο
Αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι οι ένοπλοι - ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι άγνωστος προς το παρόν - πυροβόλησαν αρκετές φορές εντός της υπηρεσίας, με τους αστυνομικούς να απαντούν.



Στο σημείο κλήθηκαν και άντρες της παραστρατιωτικής ομάδας των Rangers για να συνδράμουν τους αστυνομικούς και να προστατεύσουν τους πολίτες στους γύρω δρόμους.




Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι σφοδροί πυροβολισμοί συνεχίζονται μεταξύ της αστυνομίας και των επιτιθέμενων που φέρεται να κατάφεραν να εισέλθουν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί σε διαφορετικούς ορόφους του πενταώροφου κτιρίου.

Η ισλαμιστική οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Είναι δική μας επίθεση αυτοκτονίας. Θα δώσουμε λεπτομέρειες αργότερα», ανέφεραν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa με μήνυμά τους.

Η επίθεση ακολουθεί μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία με το νεκρό κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη: «Δεν τους νοιάζει η ζωή των μαύρων» - Κραυγή της μάνας για τον θάνατό της

Εξαρθρώθηκε συμμορία Πακιστανών - Είχαν κάνει αιματηρές εισβολές σε σπίτια και δύο φόνους

Το «ευχαριστώ» του Μητσοτάκη στους άνδρες της ΕΜΑΚ: Είμαστε βαθιά υπόχρεοι – Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης