Σεισμός στην Τουρκία: Μικρά θαύματα ζωής κάτω από συντρίμμια - Διασώσεις και ύστερα από... 72 ώρες

Σεισμός στην Τουρκία: Μικρά θαύματα ζωής κάτω από συντρίμμια - Διασώσεις και ύστερα από... 72 ώρες

Οι περιπτώσεις που συγκλονίζουν ολόκληρο τον πλανήτη

paidi-toyrkia-mak
Ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει σε Τουρκία και Συρία, μικρά θαύματα ζωής όμως εξακολουθούν να γράφονται κάτω από τα συντρίμμια. Οι ελπίδες σβήνουν για ανεύρεση ζωντανών όσο οι ώρες περνούν, ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον, με μικρά παιδιά να διασώζωνται ακόμη και ύστερα από 72 ώρες.

Κάτω από συνθήκες τσουχτερού κρύου, με τραύματα και έντονους πόνους καταφέρνουν να κρατηθούν στη ζωή και να βγουν από τον εφιάλτη.

Το στοίχημα κέρδισαν οι διασώστες στην περίπτωση του δύο ετών Γιασιντάκι Μεχμέτ. Το μικρό αγόρι ύστερα από 78 ώρες κάτω από τα ερείπια ανασύρθηκε ζωντανό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, με τους διασώστες να το τραβούν κάτω από τη Γη και να το παίρνουν τρυφερά αγκαλιά. Στη συνέχεια, το τοποθετούν σε ειδικό φορτίο για να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όλα αυτά εκτυλίσσονται στην επαρχία Χατάι, μια από τις πιο πολύπαθες από τον σεισμό στην Τουρκία.

2 Yaşındaki Mehmet, 78 Saat Sonra Enkazdan Çıkarıldı


Ακόμη μια ιστορία ελπίδας γράφτηκε στο Χατάι, όπου 5χρονη διασώθηκε ύστερα από 72 ώρες στα συντρίμμια. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι διασώστες αφού ανασύρουν τη μικρή, τη ρωτούν εάν θέλει νερό.

Κλείσιμο
«Όμορφό μου κοριτσάκι(...) Δεν έχει τραυματιστεί» λένε σε άλλο σημείο. Στη συνέχεια ρωτούν την 5χρονη αν πηγαίνει σχολείο και εκείνη απαντά ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει.


Συγκλονιστική και η περίπτωση 8χρονου κοριτσιού, επίσης από το πολύπαθο Χατάι, που διασώθηκε ύστερα από 61 ώρες.


Ραγίζουν καρδιές καθώς ο μικρός αδερφός του κοριτσιού ξαπλώνει βαριά τραυματισμένος δίπλα της και η 8χρονη η φοβάται μήπως πεθάνει το μωρό.

Ακόμη ένα θαύμα συνέβη στο Χατάι όπου οι διασώστες απεγκλώβισαν ύστερα από... 79 ώρες 40χρονη γυναίκα. Εμφανώς εξουθενωμένη, φέρει τραυματισμούς και μεταφέρται στο νοσοκομείο. 

79 Saat Sonra 1 Kişi Daha Kurtarıldı


Η εικόνα για το έργο της ΕΜΑΚ που έχει γίνει viral

Με μία digital art εικόνα, ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, τέως Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στους συναδέλφους του που δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν ζωές στις περιοχές της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα, που αποτυπώνει μια φανταστική σύνθεση σύμφωνα με τον δημιουργό, έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες σε ελληνικά και τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.



«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία» αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του, συμπληρώνοντας: «Είμαι εδώ για σένα» σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά. H σύνθεση εικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει με στοργή ένα μικρό παιδί, που απεγκλώβισε από τα ερείπια.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός πρόκειται για σύνθεση και όχι πραγματική φωτογραφία. Αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης) που χειρίζεται άριστα ο ίδιος.

Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές αναρτήσεις:



Ειδήσεις σήμερα:

«Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν», γράφουν Τούρκοι στα social media

Θρήνος πάνω από τα ερείπια στη Συρία- «Έχασα την οικογένειά μου... συνολικά 25 συγγενείς μου»

Μάχη μέχρις εσχάτων από τους διασώστες: Έσωσαν τη μικρή Ελένη μετά από 68 ώρες - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης