Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Θρήνος πάνω από τα ερείπια - «Έχασα την οικογένειά μου... συνολικά 25 συγγενείς μου»

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Θρήνος πάνω από τα ερείπια - «Έχασα την οικογένειά μου... συνολικά 25 συγγενείς μου»

Οικογένειες στη Συρία έφυγαν από τις πόλεις που έμεναν για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και ξεκληρίστηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας - Βίντεο με ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

syria_seismos2
Πώς να μην είναι απαρηγόρητος... Ο Σύριος Αχμάντ Ιντρίς έχασε συνολικά 25 συγγενείς μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε τις περισσότερες περιοχές στα σύνορα της ανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ξεκληρίστηκε όχι μόνο η οικογένειά του, αλλά και δεκάδες συγγενικά του πρόσωπα.

Ο Σύριος Αμχάντ Ιντρίς εμφανώς συντετριμμένος, δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο Sky News ότι, η οικογένειά του είχε εγκαταλείψει την γενέτειρά της για να γλιτώσει από την φρίκη του πολέμου.

Syrian man mourns 25 family members lost in catastrophic earthquake


«Φύγαμε από το σπίτι μας το 2012 για να γλιτώσουμε από τον εμφύλιο και βρήκαμε αλλού καταφύγιο, στην πόλη Σαρακίμπ της Συρίας, αλλά η μοίρα μας πρόλαβε», λέει χαρακτηριστικά.

Τα σωστικά συνεργεία τον ανέσυραν ζωντανό με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι επί δύο ημέρες, ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια έχοντας δίπλα του την νεκρή σύζυγό του.

Κλείσιμο
Ο εκτοπισμένος από τη Συρία υποστήριξε επίσης ότι, τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του έχασαν την ζωή τους στο Σαρακίμπ της Συρίας.

Χθες, ο Αχμάντ Ιντρίς επισκέφθηκε το νεκροτομείο για να αναγνωρίσει τα πτώματα των αγαπημένων του, ένα από τα τραγικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην ζωή του.

Αντικρύζοντας τη σορό του νεκρού εγγονού του, λυγίζει: «Με πονάει η καρδιά μου, με όλα όσα έχουν συμβεί. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο... Έχασα την κόρη μου. Δύο από τους γιους της - εννοώ τα εγγόνια μου. Η οικογένεια του πεθερού της κόρης μου; H πεθερά της κόρης μου κα οι γιοι της; Μιλάμε για συνολικά περίπου 25 άτομα», δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο «Sky News» επαναλαμβάνοντας ότι αδυνατεί να πιστέψει αυτό που του συνέβη.

«Φύγαμε από τον πόλεμο. Δείτε την αδικία που μας κυνηγά, και τι μας συνέβη. Ήρθαμε εδώ για να βρούμε ασφαλές για εμάς και τα παιδιά μας. Αλλά στο τέλος, δείτε τι μας επιφύλασσε η μοίρα».

Αξιωματούχοι και ιατροί ανέφεραν ότι πάνω από 16 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους σε Τουρκία και Συρία καθιστώντας τον σεισμό των 7,8 Βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ως το πιο θανατηφόρο κτύπημα του Εγκέλαδου την τελευταία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διασώστες στην Τουρκία και τη Συρία συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες που έχουν παγιδευτεί μέσα στα ερείπια των σπιτιών τους που καταστράφηκαν από τον σεισμό, αν και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανότατα θα αυξηθεί και στις δύο χώρες.

Τα θύματα, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 20.000.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνολάκης: Είμαστε στο «παράθυρο» του αιώνα για σεισμό 8,5 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο

Σόκαρε η εμφάνιση του Post Malone - «Νευρικός και υπό την επήρεια ναρκωτικών» λένε οι φαν

Νεογέννητα και Εμινέ επιστράτευσε ο Ερντογάν μετά τη γκρίνια για την αντίδραση στον σεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης