Συρία: Πλήγματα εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα - Yπάρχουν θύματα

Συρία: Πλήγματα εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα - Yπάρχουν θύματα

Τα πλήγματα κατέστρεψαν τα φορτηγά και σκότωσαν ή τραυμάτισαν όσους επέβαιναν σε αυτά, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Τα φορτηγά μετέφεραν ιρανικά όπλα

Collage_Maker-30-Jan-2023-02_28-AM
Άγνωστα αεροσκάφη έπληξαν και κατέστρεψαν την Κυριακή αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από φορτηγά που μετέφεραν ιρανικά όπλα στην ανατολική Συρία, μόλις εισήλθαν από το γειτονικό Ιράκ, ανακοίνωσε συριακή ΜΚΟ, κάνοντας λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

"Έξι φορτηγά-ψυγεία ήταν ο στόχος πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από άγνωστα αεροσκάφη στη συνοριακή περιοχή Μπουκαμάλ, αφότου διέσχισαν το συριακό έδαφος από το Ιράκ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν.

Τα πλήγματα κατέστρεψαν τα φορτηγά και σκότωσαν ή τραυμάτισαν όσους επέβαιναν σε αυτά, πρόσθεσε ο 'Αμπντελ Ραχμάν, η οργάνωση του οποίου διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Δεν έδωσε ακριβή απολογισμό θυμάτων.

"Τα φορτηγά μετέφεραν ιρανικά όπλα", πρόσθεσε, καθώς το Ιράν, στενός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, βοηθά στρατιωτικά τη Δαμασκό στη σύγκρουση μέσω κυρίως των ένοπλων φατριών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον δύο παρόμοιες αυτοκινητοπομπές εισήλθαν στη Συρία αυτή την εβδομάδα από το Ιράκ. Ξεφόρτωσαν τα όπλα σε φιλοϊρανικές οργανώσεις στην πόλη Αλ-Μαγιαντίν (ανατολικά).

Κλείσιμο


Οι πόλεις Αλ-Μαγιαντίν και Μπουκαμάλ βρίσκονται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που είναι διαιρεμένη και ελέγχεται από διάφορες οργανώσεις και φατρίες.

Οι δυνάμεις της Δαμασκού και Ιρανοί μαχητές όπως και οργανώσεις που τους είναι πιστές ελέγχουν την περιοχή δυτικά του ποταμού Ευφράτη, που χωρίζει την επαρχία σε δύο μέρη. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις οποίες κυρίαρχο στοιχείο είναι οι Κούρδοι, με την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών ελέγχουν τις περιοχές που βρίσκονται στις ανατολικές του όχθες.

Ιρανικές και ιρακινές δυνάμεις καθώς και φιλοϊρανικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αναπτύσσονται σε μια μεγάλη περιοχή στα ανατολικά της επαρχίας, κυρίως μεταξύ της Μπουκαμάλ και της Αλ-Μαγιαντίν.

Ο διεθνής συνασπισμός έχει επανειλημμένα παραδεχτεί ότι πραγματοποίησε πλήγματα στην περιοχή αυτή εναντίον φιλοϊρανών μαχητών. Το Ισραήλ, γειτονική χώρα και εχθρός της Συρίας, έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων τα τελευταία χρόνια στο συριακό έδαφος.

Τον περασμένο Νοέμβριο, επιδρομή που είχε στόχο αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε όπλα και καύσιμα φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στην περιοχή Μπουκαμάλ, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διεθνής συνασπισμός, τα μέλη του οποίου σταθμεύουν στη Συρία και το Ιράκ, είχε δηλώσει ότι δεν βρισκόταν πίσω από την επιδρομή, ενώ το Ισραήλ είχε αρνηθεί να σχολιάσει.

Από το 2011, η σύγκρουση στη Συρία, στην οποία έχουν εμπλακεί αρκετές δυνάμεις και ένοπλες οργανώσεις, μετρά σχεδόν μισό εκατομμύριο νεκρούς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:


Ρέθυμνο: Μπροστά στους αστυνομικούς έπεσε ο πυροβολισμός στο μπαρ - Δείτε βίντεο

Qatargate - Financial Times: «Inside woman» του Παντσέρι η Εύα Καϊλή

Η Τουρκία να λογοδοτήσει για το πώς οδήγησε την ελληνική μειονότητα στα πρόθυρα εξαφάνισης, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης