ΝΑΤΟ: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Καντάφι αναζητά συμφωνία

ΝΑΤΟ: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Καντάφι αναζητά συμφωνία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ότι ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι αναζητεί μια συμφωνία για να αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν

ΝΑΤΟ: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Καντάφι αναζητά συμφωνία
Το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ότι ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι αναζητεί μια συμφωνία για να αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Ο Ράσμουσεν επανέλαβε επίσης την έκκλησή του ΝΑΤΟ να παραιτηθεί ο Καντάφι.

"Δεν έχω επιβεβαιωμένη πληροφορία, ότι ο Καντάφι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αλλά είναι αρκετά σαφές ότι η τελική εξέλιξη πρέπει να είναι η αποχώρηση του από την εξουσία", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ράσμουσεν.

Ρωσική εφημερίδα επικαλούμενη μια υψηλού επιπέδου πηγή έγραψε ότι ο Καντάφι εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί--με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτικός ρόλος για έναν από τους γιους του.

Ο Ράσμουσεν ανακοίνωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία της λιβυκής εξέγερσης της Βεγγάζης θα γίνει δεκτή από τις 13 Ιουλίου, για πρώτη φορά από το σύνολο των εκπροσώπων των 28 χωρών του ΝΑΤΟ στην έδρα του Οργανισμού.
Κλείσιμο

"Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ (που περιλαμβάνει τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας) θα έχει μια άτυπη συνάντηση με τον κ. (Μαχμούντ) Τζιμπρίλ (το νούμερο δύο της εξέγερσης) και άλλους εκπροσώπους του CNT", του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου", σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

"Επιπλέον, θα έχω μια διμερή συνάντηση με τον κ. Τζιμπρίλ", που θα γίνει την ημέρα εκείνη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Με την ευκαιρία αυτή, ένα μέλος του CNT θα πρέπει επίσης να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Και "πιθανώς", να έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και με ένα ανώτερο αξιωματούχο της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της οποίας η επικεφαλής, κ. Κάθριν Άστον, θα είναι απούσα.

    
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης