Συναντήσεις της Μελόνι με Φον ντερ Λάιεν, Μισέλ και Μετσόλα, αλλά χωρίς κοινές δηλώσεις

Συναντήσεις της Μελόνι με Φον ντερ Λάιεν, Μισέλ και Μετσόλα, αλλά χωρίς κοινές δηλώσεις

«Δεν είμαστε εξωγήινοι, αλλά άνθρωποι που παρουσιάζουν τις θέσεις τους», δήλωσε η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας

meloni_michel
Tην πρώτη της επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε την Πέμπτη η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

«Δεν είμαστε εξωγήινοι, αλλά άνθρωποι που παρουσιάζουν τις θέσεις τους», ανέφερε η Τζόρτζια Μελόνι. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρξε κοινή συνέντευξη Τύπου με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Ευχαριστώ, Τζόρτζια Μελόνι, για το ισχυρό μήνυμα που στέλνει η επίσκεψή σας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πρώτο σας ταξίδι στο εξωτερικό. Ήταν μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα που κυμαίνονται από την υποστήριξη στην Ουκρανία, την ενέργεια έως το ιταλικό NextGenEU και τη μετανάστευση» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter μετά τη συνάντησή της με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά.

Σε ερώτημα σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εσκεμμένη αργοπορία της Φον ντερ Λάιεν στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σημείωσε ότι είναι αναληθή. Όπως είπε, η πρόεδρος έπρεπε να επιστρέψει από το Βερολίνο και ο καιρός ήταν ομιχλώδης και κακός. Τόνισε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι ευγενική οικοδέσποινα που αναγνωρίζει και κατανοεί πλήρως τη σημασία του πρωτοκόλλου και η καθυστέρηση ήταν εντελώς εκτός ελέγχου. Παράλληλα, ο κ. Μαμέρ επισήμανε ότι η ιταλική αντιπροσωπεία ήταν ενήμερη.



Κλείσιμο
Όσον αφορά στη συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ήταν «καλή και εποικοδομητική» όπως σημείωσε εκπρόσωπος του ΕΚ. Το τετ-α-τετ Μετσόλα-Μελόνι στο γραφείο της προέδρου του ΕΚ, διήρκησε περίπου 20 λεπτά και ακολούθησε η επίσημη συνάντηση η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά. Στο τραπέζι βρέθηκαν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι υψηλές τιμές της ενέργειας και ο πληθωρισμός. Επίσης, η Ρομπέρτα Μετσόλα κάλεσε την Ιταλίδα πρωθυπουργό να μιλήσει στην ολομέλεια του ΕΚ.

«Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι σε ό,τι αφορά την Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σταθεροί στις κυρώσεις. Και είμαστε ενωμένοι στην επιβεβαίωση της υποστήριξής μας στην Ουκρανία», σημείωσε η pρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία επισήμανε σχετικά με την ενέργεια και τον πληθωρισμό ότι «οι πολίτες μάς χρειάζονται τώρα, πρέπει να δράσουμε τώρα. Γνωρίζω ότι τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικές πραγματικότητες, αλλά πρέπει να βρούμε το θάρρος και την πολιτική βούληση να ενεργήσουμε όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας: ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Η Βόρεια Εύβοια μετά τις φωτιές: 71 έργα, νέος οδικός άξονας, ανάπλαση της Αιδηψού - Όλο το σχέδιο

«Μαστίγιο και καρότο» από Ακάρ - Ανοιχτός σε διάλογο, αλλά «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»

Θρίλερ στη Μάνδρα: Ανακρίνεται ο 14χρονος αδερφός του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός από σφαίρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης