Στις Βρυξέλλες πήγε για το πρώτο ταξίδι της στο εξωτερικό η Μελόνι

Στις Βρυξέλλες πήγε για το πρώτο ταξίδι της στο εξωτερικό η Μελόνι

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον επίτροπο Οικονομικών και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

26409967
Αγώνα ενάντια στο χρόνο, με στόχο την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, κήρυξε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Στην αρχή της συνάντησής της, σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αύριο στην Ρώμη θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είμαι ευχαριστημένη που επέλεξα να έρθω στις Βρυξέλλες για την πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό και ιδίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι αυτή είναι μια θέση που η Ιταλία επέλεξε να υποστηρίξει με σαφήνεια». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επικέντρωσαν την προσοχή τους στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο μεταναστευτικό.

Επιπλέον, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε άτυπο γεύμα εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι. Συνεργάτες της άφησαν να διαρρεύσει ότι η συνομιλία ήταν «ευχάριστη και επιβεβλημένη».


Στην βελγική πρωτεύουσα, η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε, επίσης, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. H συνομιλία τους διήρκεσε πενήντα λεπτά και αυτή την ώρα συναντά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, στην συνέχεια, πρόκειται να έχει και γεύμα εργασίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Πήγαινε για ένα χιλιόμετρο ανάποδα στην περιφερειακή Υμηττού - Νεκρή 29χρονη

Έσπασε αγωγός στον Κηφισό, κυκλοφοριακό κομφούζιο - Δείτε βίντεο με το νερό να εκτοξεύεται

Μις Αργεντινή και Μις Πουέρτο Ρίκο: Η φιλία στα καλλιστεία κατέληξε μεγάλος έρωτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης