Φουκουσίμα: Τεχνικοί θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στον αντιδραστήρα 2

Φουκουσίμα: Τεχνικοί θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στον αντιδραστήρα 2

Δίοδο σε ένα δεύτερο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά ομάδες τεχνικών επί τόπου θα επιχειρήσει να ανοίξει η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power...

Ελλάκτωρ: Ανεκτέλεστο συμβάσεων 5,7 δισ.
Φουκουσίμα: Τεχνικοί θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στον αντιδραστήρα 2
Δίοδο σε ένα δεύτερο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά ομάδες τεχνικών επί τόπου θα επιχειρήσει να ανοίξει η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco).
Στις αρχές Μαΐου, εργαζόμενοι εισήλθαν για πρώτη φορά στο κτήριο ενός αντιδραστήρα, του υπ΄αριθμόν 1.

Ο Γιουνίτσι Ματσουμότο, αξιωματούχος της Tepco, διευκρίνισε πως η δίοδος στον αντιδραστήρα 2 θα ανοίξει σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής (απόψε) «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να διαφύγει οποιαδήποτε ποσότητα σκόνης ενδεχομένως βρίσκεται μέσα στο κτήριο».

Οι τεχνικοί θα εισέλθουν στο εσωτερικό προκειμένου να επαληθεύσουν τις ενδείξεις των οργάνων μέτρησης που βρίσκονται στο εσωτερικό και στη συνέχεια να ρίψουν άζωτο στον αντιδραστήρα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο έκρηξης.

Υπάλληλοι ντυμένοι με προστατευτικές φόρμες εργασίας εισήλθαν για λίγο στις 18 Μαΐου στο κτήριο ενός κατεστραμμένου αντιδραστήρα του σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να μετρήσουν το ποσοστό ραδιενέργειας και να εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών.

Κλείσιμο
Η πρώτη αυτή είσοδος μετά το δυστύχημα στο κτήριο του αντιδραστήρα νούμερο 2 επιχειρείται στο πλαίσιο των προσπαθειών για σταθεροποίηση της θερμοκρασίας των αντιδραστήρων από τώρα έως τον Ιανουάριο.
Δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ εισήλθαν στο χώρο του αντιδραστήρα νούμερο 2 τον Απρίλιο, όμως το ποσοστό υγρασίας τους εμπόδισε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο απορρύπανσης ραδιενεργού ύδατος που κατασκευάστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταμάτησε λίγες ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας, ανακοίνωσε χθες η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό.

Τμήματα του συστήματος που απορροφά το ραδιενεργό καίσιο θα πρέπει να αλλάξουν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης