Ουκρανία-Ζελένσκι στη Wall Street: Επενδύστε στην ανοικοδόμηση της χώρας για να έχετε μερίδιο στη νίκη (βίντεο)

Ουκρανία-Ζελένσκι στη Wall Street: Επενδύστε στην ανοικοδόμηση της χώρας για να έχετε μερίδιο στη νίκη (βίντεο)

Ο Ουκρανός πρόεδρος προσφέρει «ευκαιρίες συνεργασίας» και φιλοδοξεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές - «Επενδύσετε σήμερα σε έργα πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» τονίζει στην ομιλία του

zelensky_office
Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για έβδομο μήνα χωρίς να διαφαίνεται προοπτική για τον τερματισμό του στο εγγύς μέλλον, ο πρόεδρος Ζελένσκι απευθύνθηκε στη Wall Street  φιλοδοξώντας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στην πατρίδα του.

«Ανοικοδομούμε την οικονομία μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ηχογραφημένη ομιλία του που μεταδόθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. «Προσφέρουμε σε εσάς και τις επιχειρήσεις σας μια ευκαιρία συνεργασίας προς όφελος όλων μας», συμπλήρωσε.



Η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ουκρανίας υπολογίστηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους σε 15,1% σε ετήσια βάση, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο έφθασε το 40%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας.

Η παρέμβαση του προέδρου Ζελένσκι, λίγο πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Advantage Ukraine» μέσω της οποίας το Κίεβο φιλοδοξεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές.

«Η Ουκρανία είναι η ιστορία μιας μελλοντικής νίκης», τόνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι, «μια ευκαιρία για εσάς να επενδύσετε σήμερα σε έργα πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μοιραστείτε αυτή τη νίκη μαζί μας».

Στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ είχε υπολογίσει το κόστος της ανοικοδόμησης της χώρας του σε 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2021 οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ουκρανία ανέρχονταν σε 532 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές και αμφισβήτηση κυριαρχίας

Βρετανία: Πρωθυπουργός και με τη... βούλα η Λιζ Τρας - Ποια είναι η «μαύρη» και ασιατική ομάδα της

Αξιωματούχος ΕΝΙ: Ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed θα ολοκληρωθεί πλήρως έως το 2025
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης