Ρωσία: Οι ολιγάρχες μετά τις κυρώσεις αντιμετωπίζουν την... κρεβατομουρμούρα των συζύγων τους

Ρωσία: Οι ολιγάρχες μετά τις κυρώσεις αντιμετωπίζουν την... κρεβατομουρμούρα των συζύγων τους

Παρελθόν για τις συζύγους των ολιγαρχών τα ταξίδια με τα γιοτ, τα ψώνια και τα χόμπι τους, καθώς πλέον βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και στερούνται τον πολυτελή βίο – Επίθεση στον Πούτιν και από τα παιδιά τους

OLIGARXINES2
«Σύννεφο» πάει η κρεβατομουρμούρα στις ρωσικές επαύλεις με τις συζύγους των ολιγαρχών να έχουν στερηθεί την καλοπέραση και να περνούν ατελείωτες ώρες χωρίς να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους χόμπι.

Προτού επιβληθούν οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος των πάμπλουτων συζύγων τους λόγω των ισχυρών δεσμών τους με το Κρεμλίνο, οι γυναίκες τους απολάμβαναν τα ταξίδια τους με πολυτελή γιοτ, μετέβαιναν στο εξωτερικό όποτε ήθελαν είτε για ψώνια είτε για να υποβληθούν σε αισθητικές επεμβάσεις, τώρα όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.
sofia_Abramovich
Η 27χρονη Σοφία Αμπράμοβιτς, κόρη του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», εφόσον πλέον δεν τους επιτρέπονται τα αγαπημένα τους χόμπι και βρίσκονται σε «κατ' οίκον περιορισμό», έχουν πολλά νεύρα προκαλώντας την έντονη δυσφορία των συζύγων τους. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους άνδρες τους, τις ανάγκασαν να μείνουν μέσα, στο σπίτι.

Οι δυτικές κυρώσεις φέρνουν γκρίνια στα σπίτια των ολιγαρχών

Όπως αναφέρει διακεκριμένη Αυστριακή κοινωνιολόγος στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», οι δυτικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα σπίτια των Ρώσων ολιγαρχών.

Η Ελίζαμπετ Σίμπφεσλ γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά την «αφρόκρεμα» της Ρωσίας. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει συνεντεύξεις από 80 Ρώσους ολιγάρχες. Το υλικό που συγκέντρωσε, το χρησιμοποίησε για την συγγραφή του βιβλίου της, υπό τον τίτλο: «Πλούσιοι Ρώσοι: Από τους Ολιγάρχες στην Μπουρζουαζία». Όπως η ίδια εξηγεί, οι πάμπλουτοι Ρώσοι που πλήττονται από τις κυρώσεις, δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα περιουσιακά τους στοιχεία. Κατά συνέπεια, δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες των συζύγων τους.
elizaveta-peskova-750487
Elizaveta_Peskowa_
elizaveta-peskowa-bikini
Η Ελισαβέτα Πέσκοβα, κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

«Μέχρι πρόσφατα, αν η γυναίκα σου είχε τα νεύρα της, την έστελνες διακοπές μ΄ένα γιοτ για μερικές εβδομάδες ή της έκλεινες εισιτήριο για Μιλάνο προκειμένου να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα της», προσθέτει.

Κλείσιμο
Ένας φίλος της Αυστριακής κοινωνιολόγου που έχει ....άκρες στο «κύκλωμα» των ολιγαρχών, της είπε ότι ένας πάμπλουτος Ρώσος διαμαρτύρεται συνεχώς για την σύζυγό του, «αυτή την ενοχλητική αγελάδα, που κάθεται "στο σπίτι όλη την ώρα"». Και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που θα αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τα παιδιά των ολιγαρχών επιτίθενται στον Πούτιν

Μετά τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών, εκτός από τις συζύγους και οι απόγονοί τους βιώνουν δυσάρεστα την αλλαγή του τρόπου ζωής τους και τάσσονται πλέον κατά του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν ξεφύγει μέχρι τώρα από τη «μέγγενη» των κυρώσεων, προσπαθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν πλέον είχαν καμία σχέση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κανείς δεν θέλει να καταλήξει στις λίστες των κυρώσεων και, σε όσους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί», επισημαίνει η Αυστριακή επιστήμονας.

Δεν είναι τυχαίο ότι, πριν από μήνες, τα παιδιά αρκετών Ρώσων ολιγαρχών είχαν καταδικάσει δημοσίως τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία μέσω των social media - πιθανότατα υπό το φόβο ότι θα χάσουν την πολυτελή ζωή τους.
maria-jumaschewa-1
Η 19χρονη Μαρία Γιουμάσεβα, κόρη του συμβούλου του Πούτιν, Βαλεντίν Γιουμάσεβ και εγγονή του πρώην προέδρου, Μπόρις Γέλτσιν.

Η 27χρονη Σοφία Αμπράμοβιτς, κόρη του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς , είχε γράψει στο Instagram: «Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα του Κρεμλίνου είναι ότι όλοι οι Ρώσοι στέκονται πίσω από τον Πούτιν».

Η 24χρονη Ελισαβέτα Πέσκοβα, κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ,τόλμησε να δημοσιεύσει στο λογαριασμό της στο Instagram το σύνθημα : «Όχι στον πόλεμο».

Αλλά και η 19χρονη Μαρία Γιουμάσεβα, κόρη του συμβούλου του Πούτιν, Βαλεντίν Γιουμάσεβ και εγγονή του πρώην προέδρου, Μπόρις Γέλτσιν , είχε αναρτήσει στα social media την ουκρανική σημαία.

Για την Ελίζαμπετ Σίμπφεσλ, είναι μικρή η πιθανότητα να απομακρυνθούν οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι από τον Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία: «Όποιος θέλει να βγάζει χρήματα, πρέπει να συνεχίσει να υποτάσσεται στο Κρεμλίνο», προσθέτει.




Ειδήσεις σήμερα:

Τρίτη καταγγελία σε βάρος της Ελληνίδας υπουργού του Μακρόν για βιασμό - «Ανάγκασε τον ασκούμενο να με εξετάσει»

Δικαστική μάχη για το σφυρί της βίλας Κοντομηνά στην Ύδρα

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης