Η Κέιτ Μίντλετον αλά πριγκίπισσα Νταϊάνα στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ

Η Κέιτ Μίντλετον αλά πριγκίπισσα Νταϊάνα στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ την τέταρτη μέρα της διοργάνωσης - Απούσα η βασίλισσα Ελισάβετ,, αν και αγωνίζονταν δύο δικά της άλογα - Οι υψηλές θερμοκρασίες χαλάρωσαν το αυστηρό dress code της αριστοκρατικής εκδήλωσης

diana-kate-main
Eυδιάθετη, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα στη Βρετανία, εμφανίστηκε η 40χρονη Κέιτ Μίντλετον στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ στο πλευρό του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Το ζεύγος των γαλαζοαίματων προσήλθε στο χώρο με άμαξα που έσερναν τέσσερα λευκά άλογα, όπως προστάζει το πρωτόκολλο για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εμφανίζονται στην ετήσια σημαντική εκδήλωση της βρετανικής αριστοκρατίας.

Οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ ξεκίνησαν την Τρίτη, 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 18 Ιουνίου, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ έδωσαν το «παρών» στο Άσκοτ καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες δεν τους επέτρεψαν να παραστούν.

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με την κομψή της εμφάνιση που θύμιζε την πριγκίπισσα Νταϊάνα, αφού η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, επέλεξε να φορέσει σχεδόν το ίδιο σύνολο με το οποίο είχε εμφανιστεί στις ιπποδρομίες του Άσκοτ η Νταϊάνα το 1988.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ εμφανίστηκε με μίντι λευκό πουά φόρεμα «Alessandra Rich» αξίας 1.970 λιρών, παρόμοιο με εκείνο της Νταϊάνα στο Άσκοτ πριν 34 χρόνια, ενώ συμπλήρωσε την εμφάνισή της με τεράστιο καπέλο διακοσμημένο με λουλούδια, όπως επιτάσσει η παράδοση στις βασιλικές ιπποδρομίες και ολοκλήρωσε την αλά πριγκίπισσα Νταϊάνα εικόνα με τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της Νταϊάνα.

«Ηχηρή» η απουσία της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ από τις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ καθώς τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάρχης τους τελευταίους μήνες δεν της επέτρεψαν να παραβρεθεί, αν και στο παρελθόν ήταν πάντοτε παρούσα, ως λάτρης των αλόγων, δεινή ιππέας και ιδιοκτήτρια αλόγων κούρσας.

Μάλιστα, σήμερα στις ιπποδρομίες συμμετείχαν και δύο άλογα της Ελισάβετ, αλλά, όπως έχει γίνει γνωστό, η αειθαλής μονάρχης θα παρακολουθεί τις ιπποδρομίες από την τηλεόραση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου κατοικεί πλέον μόνιμα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Τις πρώτες μέρες των ιπποδρομιών του Άσκοτ την μονάρχη εκπροσώπησε ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την σύζυγό του, Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης ενώ το «παρών» έδωσαν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες «έλιωσαν» τους αυστηρούς κανόνες του dress code

Αν και οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ είναι γνωστό πως διέπονται από αυστηρό dress code οι υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπωρούν την Βρετανία τα τελευταία 24ωρα ανάγκασαν τους διοργανωτές να χαλαρώσουν τους αυστηρούς κανόνες ένδυσης.

Έτσι, χθες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης ανακοινώθηκε πως οι παριστάμενοι θα μπορούν να έχουν μαζί τους ένα αναψυκτικό, ενώ σήμερα οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι οι άντρες που προσέρχονται στην εκδήλωση θα μπορούν να βγάλουν την γραβάτα και το σακάκι τους. Πάντως, αν και η θερμοκρασία στο Άσκοτ και την ευρύτερη περιοχή του Μπερκσάιρ κυμαίνεται γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Πίτερ Φίλιπς, γιος της πριγκίπισσας Άννας, προσήλθαν στους ιππικούς αγώνες με ψηλά καπέλα, φράκο και γραβάτα.

Το αυστηρό dress code στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ επιβάλλει στις γυναίκες φορέματα και φούστες με «εύλογο μήκος» ενώ το καπέλο ή το headband είναι υποχρεωτικό. Άλλωστε, οι βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ είναι παγκοσμίως γνωστές, εκτός από κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ως ένα event μόδας, όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει τα πιο εντυπωσιακά και περίτεχνα καπέλα. Για τους άντρες το dress code επιβάλλει ψηλά καπέλα, φράκο και γραβάτα.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο Χαρδαλιά

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης